112

De brandweer herdenkt online

Foto: D.M. van Hellesem

Door de huidige Corona-maatregelen heeft de Raad van Commandanten brandweer en Directeuren Veiligheidsregio’s (RCDV) besloten dat de brandweerherdenking bij het Nationaal Brandweermonument op 20 juni 2020 in aangepaste vorm plaatsvindt. Helaas zonder publiek, maar met de mogelijkheid om er digitaal bij te zijn.

De korte ceremonie wordt zaterdag 20 juni 2020 van 12.15 uur tot 13.15 uur live uitgezonden op brandweermonument.nl. Stephan Wevers, voorzitter van Brandweer Nederland, roept de mensen nadrukkelijk op om niet naar het Brandweermonument in Schaarsbergen te komen: ‘In verband met de geldende maatregelen willen we iedereen vragen om de ceremonie thuis online te volgen. We betreuren dat we dit jaar het verlies op afstand met elkaar moeten delen. We hopen met deze korte ceremonie onze omgekomen brandweermensen toch op een respectvolle manier te eren.’

#Brandweerherdenking

Ook via social media staan de brandweer stil bij hun omgekomen collega’s. Vervang op 20 juni je profielfoto op social media door het zwarte brandweerlogo en gebruik daarbij de hashtag #brandweerherdenking. Op deze manier staan we gezamenlijk stil bij de moed en daadkracht van onze omgekomen collega’s.

Bron: brandweer.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen