Kersen eten in Coronatijd bij de Zonnebloem

Toen ze afgelopen herfst het programma 2020 voor de Zonnebloem Heteren aan het maken waren, stond de datum van dinsdag 23 juni al vast. Vele jaren op rij gaan ze op de derde dinsdag in juni naar de familie Timmer in Randwijk om daar te genieten van heerlijke kersen en na afloop wordt er dan ook nog een pannenkoek gegeten in Hemmen.

Een uitje dat bij veel van de gasten heel hoog scoort in populariteit. Een jaar zonder kersen kan dan ook eigenlijk niet. Als de gasten van de Zonnebloem dan niet naar de kersen kunnen gaan dan komen de kersen toch naar de gasten. En dat gebeurde afgelopen dinsdag.

Anders kersen eten

’s Ochtends haalden de dames van het bestuur de zakjes lekkers bij de familie Timmer op, om die vervolgens met alle bestuursleden bij alle gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem in Heteren af te leveren. Het leverde weer vele blij verraste gezichten op en de mensen zijn dankbaar dat de Zonnebloem in deze tijd aan hen is blijven denken.

Loten kopen

De penningmeester was het ook helemaal eens met deze actie ondanks dat het best wat kostte. Maar hij had in zijn achterhoofd de opbrengsten van de loterij. Vanaf dit jaar gaat bijna de hele opbrengst van de verkoop van de loten naar de betreffende afdeling. Dan moeten die loten wel verkocht worden natuurlijk. Andere jaren was je gewend om rond deze tijd een vrijwilliger van de Zonnebloem aan de deur te krijgen om jou een lot te verkopen. Dat zal dit jaar zo goed als niet gebeuren, dat vindt het bestuur van de Zonnebloem nog niet verantwoord in deze nare tijd. Maar we maken het jou gemakkelijk.

De penningmeester heeft een eigen online-verkooppagina aangemaakt en daar kun je toch een lot kopen, het wijst zich vanzelf. De webpagina van onze penningmeester is hier te vinden.

Alvast heel veel dank voor het kopen van een lot; het maakt het de Zonnebloem mogelijk om dergelijke acties als nu met de kersen voor hun gasten te blijven organiseren.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden