Werkzaamheden Elst Noord Spoorkruisingen

Voortgang bij spoorkruisingen in Elst Noord
Voortgang bij spoorkruisingen in Elst Noord
Foto: Elst Noord Spoorkruisingen

ELST- De werkzaamheden bij de spoorkruisingen in Elst Noord zijn in volle gang. Met dit project wordt de doorstroming van het verkeer rondom de twee spoorkruisingen verbeterd. De werkzaamheden duren tot en met 2021. Kijk voor de meest actuele planning op www.spoorkruisingenelst.nl.

Intrillen damwanden (westzijde)

Om een (droge) bouwkuip te maken, is de aannemer van de onderdoorgang nu bezig met het intrillen van de damwanden aan westzijde van het spoor. Tijdens deze werkzaamheden wordt er vaak veel onbekende kabels, leidingen en andere obstakels in de ondergrond tegen gekomen. Desondanks is op dit moment de verwachting dat uiterlijk vrijdag 17 juli de laatste damwanden de grond in gaan. De volgende heiwerkzaamheden zijn in de week van 10, 17 en 24 augustus.

Vanaf 20 juli afsluiting 1e Weteringsewal

Vanaf 20 juli 07:00 uur tot en met 24 augustus is de 1e Weteringsewal afgesloten voor al het verkeer, aan zowel de oost- als westzijde van de Rijksweg-Noord. Dit is noodzakelijk in verband met de werkzaamheden aan het viaduct Dijkakkers en het kruispunt Rijksweg-Noord – 1e Weteringsewal. Het viaduct en het nieuwe kruispunt worden in de ochtend van 24 augustus 2020 weer opengesteld. Meer informatie

Geen treinverkeer langs Elst

Van donderdag 20 t/m maandag 24 augustus rijden er geen treinen langs Elst. De aannemer brengt in deze periode damwanden aan, heit stalen buispalen en doet grondwerk. Hierna wordt het spoordek naar de goede plek gereden. Het aanbrengen van damwanden en stalen buispalen zorgt voor geluid- en trillingshinder. Dit kan ook ’s nachts plaatsvinden. Meer informatie over de exacte tijden en werkzaamheden volgt nog.

Overzicht op de hinderkalender

Op de hinderkalender op de website vindt u een overzicht van alle geplande werkzaamheden. Alle hinder staat hier bij elkaar.
Bekijk de werkzaamheden op de hinderkalender.

Mijlpaal voor viaduct Dijkakkers

In de nacht van zaterdag 13 juni op zondag 14 juni reden er geen treinen en konden we de betonnen liggers van het viaduct plaatsen. De verbinding over het spoor van de 1e Weteringsewal is een feit. Aannemer Heijmans maakt nu het rijgedeelte van het viaduct af. Bekijk foto’s.

Particuliere overwegen afgesloten

ProRail sloot in de vroege ochtend van zondag 15 juni twee particuliere, niet beveiligde overwegen af op boerenerven. Het spoor oversteken kan nog steeds, maar dan via nieuw aangelegde routes. Het spoor oversteken is hierdoor een stuk veiliger.

Bron: Elst Noord Spoorkruisingen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen