Prijsuitreiking wedstrijd Roosje van Heteren

HETEREN- Zorgcentrum Liefkenshoek was de plaats,waar alle Roosjes en de makers zich woensdagavond verzamelden voor de prijsuitreiking. Vanaf het begin van de coronacrisis is Roosje van Heteren opgezet als een van de vier projecten om mensen in deze tijd met elkaar te verbinden.

Eerst kwamen er regelmatig posters met humoristische en soms kritische teksten. Daarna volgde de actie om 75 tuinbeelden van Roosje naar eigen inzicht mooier te maken. De beelden werden in de tuinen gezet en zo ontstond er een ontdekkingstocht voor wandelaars. Later kwam de Roosjes Tuin Expo bij zorgcentrum Liefkenshoek.

Uiteindelijk zal Roosje in de nabije toekomst een kunstwerk worden, bestaande uit zes objecten waarbij zij vanaf de dijk tot aan de snelweg uit de grond groeit.

Prijsuitreiking kleurplaat

Woensdagavond was het zover; de prijsuitreiking waar zo lang naar uit was gekeken. Bij het speeltoestel aan de Bremstraat verzamelde zich jong en oud. Bert van Heterensociaal hield een toespraak over hoe Roosje van Heteren is ontstaan. Ronnie vertelde meer over de geschiedenis van haar. Margreet ging de prijzen uitreiken van de kleurplaten; de winnaars waren niet allemaal aanwezig, maar ze kregen ieder een waardebon voor winkel Hip & Hebbes.

De winnaars van de kleurplaten zijn:

  1. Rens Schuijers van de Elzenpas
  2. Evy Looijschelder van de Kastanjelaan
  3. Lize Lozekoot van de Nachtegaalstraat
prijsuitreiking
Lize met haar winnende kleurplaat

Prijsuitreiking tuinbeelden

De winnaars van de tuinbeelden werden gekozen door de kunstenaars Fons Broess en Barbara Recourt en door mevrouw Henzen en mevrouw Hofstra, beide residenten van Liefkenshoek en kunstenaressen.

Mariëlle Rouwenhorst-Küper van de Achterstraat won met haar originele Roosje. Ze had een jurk gehaakt dat Heteren vertegenwoordigde, met de Peperbus, de dijk en de Nederrijn met schaap en de tekst Heteren. Het gezicht en haren waren mooi geschilderd en Roosje had zelfs sproetjes, net als Mariëlle zelf. Roosje gaat een mooie plek bij de pruimenboom krijgen.

prijsuitreiking
Helemaal in het thema ‘Heteren’ gehaakt

Barbara Recourt zei over dit tuinbeeld:

“Ik heb voor dit Roosje gekozen omdat ze het hele DNA van Heteren in zich heeft. Er is met veel aandacht gewerkt. Het gezicht en haar haren zijn mooi geschilderd, Roosje heeft bij dit beeld een eigen identiteit gekregen, Het jurkje is passend voor dit Roosje en ik kan de ambacht waarderen! Je ziet aan dit beeld dat er met veel liefde aan dit Roosje is gewerkt. Roosje is blij.”

Het tweede kunstwerk dat in de prijzen is gevallen is gemaakt door Zoë Coenen en Kim Nizet van de Lange Akker. Zij waren met vakantie en waren niet bij de uitreiking. Op de foto staat het tuinbeeld aan de linkerkant.

prijsuitreiking
De drie winnaars in de volwassen categorie

Fons Broess oordeelde:

“Origineel ontwerp en het gebruik van droogbloemen is passend bij Roosje. Ik word blij van dit Roosje! De kleurkeuze kan ik erg waarderen. Er is met veel aandacht en liefde aan dit Roosje gewerkt. Roosje gaat weer terug naar de natuur.”

Mevrouw Henzen en mevrouw Hofstra kozen voor de derde winnaar; dit Roosje is gemaakt door familie Kroes van de Olieakkerstraat. Ze waren vooral gecharmeerd van het kleurgebruik. Urenlang hebben ze door de Roosjestuin gelopen en de beelden goed bekeken. De keuze viel op een getint Roosje omdat de anderskleurige medemensen het niet overal even makkelijk hebben in deze wereld.

prijsuitreiking

Deze twee kunstenaressen waren het eens over hun gekozen Roosje

Roosje 2021

Volgend jaar wordt Roosje 9 jaar en ook dat wil Heterensociaal vieren. Heb je nog ideeën hierover of wil je meewerken? Geef het dan door aan [email protected].

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen