Interactieve knuffels voor zorgcentrum Liefkenshoek

Blij met de interactieve knuffels
Blij met de interactieve knuffels
Foto: Liefkenshoek/Vloedschuurgemeente

HETEREN- De Protestante Vloedschuurgemeente Heteren/Randwijk houdt elk jaar een potgrondactie. Daarbij wordt een deel van de verkoop van de zakken besteed aan een goed doel in de regio.

Dit jaar werd het goede doel Stichting Samen Zorgen. Aan zorgcentrum Liefkenshoek werd gevraagd om na te denken over een goede besteding.

Robotdieren en knuffelpoppen

Na intern overleg werd besloten voor robotdieren en knuffelpoppen. Deze interactieve knuffels zijn speciaal bedoeld om mensen met dementie te stimuleren. De bewoners op de woningen en de tuinkamer kunnen er veel baat bij hebben.

Robotdieren zijn knuffeldieren die reageren op hun omgeving. De robot kan reageren op geluid, beweging en aanraking. Sommige robots laten ook emoties zien, ze maken geluid te maken en kunnen met de ogen knipperen. Wil je meer weten over de werking kijk op Vilans hulpmiddelenwijzer.

Blij met de cadeaus

Woensdagochtend 29 juli werden de interactieve knuffels aan zorgmedewerker Rina Veldhuysen en vrijwilligerscoördinator Hanneke Nieboer overhandigd, die ze namens Stichting Samen Zorgen in ontvangst namen. Ze werden overhandigt door de organisatoren van de actie; Johan Schneider, Harry Walinga en diaconievoorzitter Gerrit Welink van de Vloedschuurgemeente.

Liefkenshoek bedankt de Vloedschuurgemeente voor deze prachtige cadeaus! De dieren en de poppen hebben inmiddels namen gekregen. Zowel de bewoners als de medewerkers beleven er al veel plezier aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen