Bezoek de Betuwe

De Betuwe, een dijk van een landschap! Ontdek de natuur, cultuur, historie, winkels en fijne plekken om te eten en/of te overnachten.

Je kunt de mooiste wandel- en fietsroutes vinden, plekken om te overnachten, ontdek cultuur en historie, dijken en rivieren en karakteristieke dorpen. Er is hier altijd wat moois te zien en te beleven.  Bekijk op de website wat er hier allemaal te doen is Bezoek de Betuwe.

De Betuwe

De Betuwe heeft veel te bieden aan moois. Het ligt in Gelderland tussen de rivieren de Waal en de Rijn. De historische hoogstamboomgaarden zijn beroemd. In het voorjaar kleurt de bloesems de boomgaarden roze en wit. In het najaar kan je de vruchten, zoals appels en peren, vers van de bomen plukken tijdens de appelplukdagen.

Stap op de fiets of trek erop uit en koop in juni in een stalletje aan straat volle rode kersen. Tijdens alle seizoenen zijn de ruige uiterwaarde en kronkelende dijken langs de rivieren een lust voor het oog. Neem het veerpont naar de overkant. Je kunt je, op of aan het water, in- en ontspannen want hier meandert de langste rivier van Nederland; de Linge.

Voorzichtig

Let op: Wil je naar een van de vele dagattracties, horeca of accommodaties toe? Vergeet niet van tevoren te reserveren en wees verstandig. Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand. Raadpleeg de websites van de locaties voor de meest actuele informatie. Veel plezier in de Betuwe!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden