Werkzaamheden Ceintuurbaan in Elst

Werkzaamheden Ceintuurbaan
Werkzaamheden Ceintuurbaan
Foto: Spoorkruisingen Elst Noord

De werkzaamheden aan de Ceintuurbaan in Elst zijn begonnen. Deze duren t/m vrijdag 4 september.

Het bedrijf POL Heteren bv gaat in opdracht van gemeente Overbetuwe aanpassingen doen op de Ceintuurbaan. Deze werkzaamheden staan los van het project Elst Noord Spoorkruisingen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van extra markeringen, snelheidsverlagende en attentie verhogende maatregelen op volgende drie kruispunten:

  • Ceintuurbaan – Weegschaal – Batavorum.
  • Ceintuurbaan – Aamsepad.
  • Ceintuurbaan – Mansio – Stier.

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 08:00 uur en 17:00 uur. Het werk wordt uitgevoerd met een halve rijbaan afzetting en het doorgaande verkeer wordt over de andere rijstrook geleid langs het werkvak. Hiervoor worden verkeerregelaars ingezet. In sommige gevallen moet het verkeer uit de wijken gebruik maken van een andere kruising om op de Ceintuurbaan te komen of om over te kunnen steken.

Kruisingen Ceintuurbaan

Bij de kruisingen Weegschaal-Batavorum-Ceintuurbaan en Stier-Mansio-Ceintuurbaan worden drempels geplaatst om de snelheid van het verkeer hier laag te houden. Er worden ook borden geplaatst om het verkeer te waarschuwen voor fietsers en voetgangers die willen oversteken.

Tijdens de werkzaamheden is er telkens maar één rijstrook beschikbaar. Het doorgaande verkeer gaat over de andere rijstrook. Verkeersregelaars helpen hierbij. Verkeer vanuit Batavorum of Weegschaal kunnen de andere toegangswegen naar de Ceintuurbaan gebruiken. Fietsers en voetgangers kunnen oversteken bij de kruising Stier-Mansio-Ceintuurbaan.

Bron: Elst Noord Spoorkruisingen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen