Schrijfkring Elst is op zoek naar de laatste deelnemer

Foto: Forte Fit

Elst- In 2017 is Forte Fit met de Schrijfkring begonnen. Het hart van deze groep is toen samen gestart en weet niet van ophouden. Dat maakt het lastig om nieuw geïnteresseerden een plekje te geven. Maar dit jaar hebben we in ieder geval plaats voor één persoon. Bent u dat?

Bent u 55-plusser, heeft u al enige ervaring, vindt u het leuk om tweewekelijks bijeen te komen om te schrijven en gemaakt werk voor te lezen en werkt u graag thuis aan een uitgereikte thuisopdracht? Dan bent u welkom bij ‘onze’ kring.

We streven altijd naar ‘vertrouwd en gezellig’. Maar ons doel is om serieus met schrijven bezig te zijn. Van een aantal deelnemers is in de afgelopen jaren al een tekst opgenomen in een boekje. Dus we willen blijven leren. Met en van elkaar. Iedereen is gelijk en van iedereen wordt verwacht dat hij z’n opbouwende kritiek durft te geven.

Schrijven doe je voor je plezier

De leden van de Schrijfkring Elst komen twee keer per maand bij elkaar op vrijdagochtend. De bijeenkomsten hebben niet echt een vaste structuur, maar bevatten wel iedere keer een aantal vaste onderwerpen. Dit zijn:

  • Aan elkaar voorlezen van de teksten van de thuisopdracht.
  • Geven van feedback op de geschreven teksten.
  • Behandelen van een nieuwe schrijfstijl of werkvorm.
  • Oefenen met het behandelde onderwerp.
  • Introductie van de nieuwe thuisopdracht.

Ontdek hoe leuk schrijven kan zijn en kom eens naar de Schrijfkring om gelijkgestemden te ontmoeten. Het is beslist geen cursus waarbij je gewezen wordt op taal en/of stijlfouten. Die bestaan bij ons niet! Het gaat om de intentie van wat is opgeschreven en wat het bij jezelf en anderen oproept.

In september continueren ze de ‘begonnersgroep’ (voor hen met enige of veel ervaring die gestimuleerd willen worden met een variatie aan thuisopdrachten, welke besproken worden met de heel groep).

Meer informatie

Locatie: bibliotheek Elst, Europaplein 1, 6662 DD  Elst.

Tijden: 9.45 uur – 12.15 uur.

Prijs: € 75,- voor het hele seizoen.

Rooster ‘begonnersgroep’

De start is op 25  september 2020 en eindigt op 28 mei 2021. De groep komt eens in de twee weken bij elkaar, zo’n 16 keer.

Belangstelling? Neem voor meer informatie contact op met Jan Zwier (e-mail [email protected]).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden