Goed bezochte informatieavond multifunctioneel centrum Valburg

VALBURG- De informatieavond over het nieuwe multifunctionele centrum (MFC) afgelopen dinsdagavond werd goed bezocht door inwoners van Valburg. Deze avond werd gehouden om de ontwikkelingen rondom het centrum bekend te maken.

Het nieuwe gebouw zal gaan functioneren als sportzaal en de ontmoetingsruimte met een drietal kleinere ruimten, van 10 tot 100 m2 die zo multifunctioneel mogelijk ingezet zullen gaan worden. Aannemer Gommers Nijmegen BV is gestart met de realisatie van het MFC. Hoewel de verwachte oplevering eind mei 2021 zou zijn, is het niet zeker dat deze termijn kan worden aangehouden. Op dit moment is de Stichting nog druk bezig met het verzamelen van wensen en vinden van financiële middelen om in zoveel mogelijk van deze wensen te kunnen voorzien.

Een samenwerking van vier partijen

Onder aanvoering van dorpsraad Valburg werd in juni 2019 de handtekening gezet door gemeente Overbetuwe, familie Veens (Het Wapen van Valburg), Jansen Projectontwikkeling (het MFC wordt aan hun pand gekoppeld) en Stichting MFC Valburg onder het huur- en beheerovereenkomst van het nieuwe MFC. Gemeente Overbetuwe wordt eigenaar van het MFC. Het beheer zal door de familie Veens, de uitbater van Het Wapen van Valburg, verzorgd gaan worden. Denk hierbij aan de horeca, het openen en sluiten en de schoonmaak van het nieuwe centrum. Stichting MFC valburg zal de link zijn tussen de gemeente en het dorp. Jansen Projectontwikkeling zal voor de fysieke koppeling met het Wapen van Valburg zorgen.

Architect Koper-Maassen en Gommers Nijmegen BV

Architect Dick Koper en Frank Maassen waren beide aanwezig. De toeschouwers werden meegenomen in de ontwerpfilosofie en kregen impressies te zien van de binnen- en buitenkant. Er is al aan de bouw begonnen.  Bart Jagtenberg, projectleider van Gommers Nijmegen BV, vertelde over de energiezuinige luchtcirculatie dat zorgt voor een goede omgeving binnen het gebouw.

Toelichting van de gemeente Overbetuwe

Namens gemeente Overbetuwe vertelde ingenieur Lennart Jordaan over de plannen rondom het gebouw. Het MFC zal in samenhang met de doorontwikkeling van het Molenhoekplein zijn. In hoeverre de plannen doorgevoerd kunnen worden kon hij nog niet zeggen. De gemeente buigt zich over een week of twee over het budget.

Dorpsraad Valburg en Homoet

Esther Fintelman van dorpsraad Valburg was erg enthousiast over de mogelijkheden van het nieuwe MFC. Er kunnen straks zoveel activiteiten worden gehouden, dat het een aanwinst voor Valburg is. Ze roept hiervoor nog op om ideeën aan te leveren. Bovendien wordt er nog naar mogelijkheden gekeken om meer financiële middelen te krijgen.

Functies van ’t Knooppunt

’t Knooppunt bestaat uit de volgende ruimten: de sportruimte, de ontmoetingsruimte en de corridor. Tot de sportruimte behoren de volgende ruimten: de sportzaal (320m2), de bergruimten (54m2), de kleedkamers, de douches, de toiletten, de verbindingsruimten en de activiteitenruimten op de 1e verdieping (50 & 55 m2 met een verwijderbare tussenwand).

De ontmoetingsruimte is de grote zaal (218 m2), de bar/foyer, de keuken, de spreekkamer (22,4 m2), de ingang/garderobe, de bergruimten en de terrassen. De Corridor verbindt  Het wapen van Valburg verbindt met het MFC Valburg.

Kijkje nemen

Als je zelf een kijkje wil nemen is daar zaterdag 5 september de gelegenheid voor. Van 9.00 uur tot 12.00 uur is het nieuwe gebouw te bezichtigen. Je hoeft je daarvoor niet aan te melden. Op de website van Knooppunt Valburg is meer informatie te vinden over het MFC.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden