Lammerts van Bueren school hanteert zorgvuldig de RIVM maatregelen

Dr.Lammerts van Buerenschool
Foto: Petra Scheutjens

Zetten- Het nieuwe schooljaar is begonnen, maar terug naar de oude situatie voor de corona zit er voorlopig niet in. Jos Schoenmakers, directeur van de Lammerts van Bueren school, legt uit wat de nieuwe regels voor de school zijn.

Jos kan zich vinden in het protocol van het RIVM. Het bevat goede richtlijnen en als je de stappen volgt, dan zorg je voor de beste bescherming. Het verandert wel een aantal zaken zoals het contact met de ouders en leerkrachten. De ouders werden in de coronatijd op de hoogte gehouden door een wekelijkse brief die aan kinderen werd meegegeven.

Coronamaatregelen in deze tijd

Na de zomervakantie bleven er drie regels over:

  1. Bezoekers mogen niet meer de school binnen komen. Ook het schoolplein is verboden terrein omdat daar de 1,5 meter niet goed kan worden aangehouden. De ouders en verzorgers moeten nu buiten het hek van het schoolplein blijven wachten. Daar wordt toezicht op gehouden door minimaal één of twee leerkrachten, waaronder de directeur zelf. De kinderen kunnen op verschillende pleinen van de school spelen zodat er genoeg afstand kan worden gehouden. Als mensen zich in het gebouw bevinden, dan worden ze altijd aangesproken en worden de persoonsgegevens genoteerd. Het RIVM heeft hiervoor speciale vragenlijsten gemaakt.
  2. De startgesprekken met kind-leerkracht-ouders vinden wel in school plaats. Daar is genoeg ruimte om onderling afstand te kunnen houden. Als de ouders en de leerkracht in gesprek zijn kan het kind lekker spelen. Met zijn drieeën vindt er een gesprek plaats. Overigens is het doel van zo’n startgesprek een stevige, vertrouwensvolle  basis te leggen voor het nieuwe schooljaar.
  3. De informatieavonden zijn dit schooljaar afgelast. Ouders krijgen een informatieboekje waarin alles staat wat er anders op deze avonden zou worden besproken.

Bovendien wordt er kritisch nagedacht over de geplande activiteiten. Het schooljaar is zó ingericht alsof het een normaal jaar is, maar dat is absoluut niet het geval.

Uiteraard gelden nog altijd de voorzorgsmaatregelen van persoonlijke hygiëne en geen lichamelijk contact onderling voor de volwassenen. Tot dusver zijn er geen besmettingen met het corona voorgevallen. Hopelijk blijft dit zo. Jos benadrukt wel dat hij trots is op de ouders die zich goed aan de richtlijnen houden.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden