De Huiskamer van Elst gaat weer open

Nieuwe banners voor de Huiskamer
Foto: St. Ontmoeten en Verbinden Elst

Elst- De Week tegen Eenzaamheid is dit jaar van 1 tot en met 8 oktober. Na een sluiting van zes maanden, een periode waarin bestuur en vrijwilligers verbinding bleven maken door regelmatig te bellen naar de bezoekers, gaat de Huiskamer van Elst weer van start.

Er staan inmiddels 135 mensen op de contactenlijst en er waren verschillende leuke acties. Op deze manier bleven de bezoekers in beeld en verbonden bij de Huiskamer. Ondanks deze acties was er een gevoel van eenzaamheid en missen.

Samenwerking

Deze geluiden kwamen ook terecht bij Tessa Hendriks en Richard Rikken (Aster Uitvaartzorg). Zij namen contact op met Hester van Aalst, voorzitter Stichting Ontmoeten en Verbinden Elst, waaronder de Huiskamer valt. De koppen werden bij elkaar gestoken met als resultaat dat de Huiskamer van Elst vanaf donderdag 1 oktober weer opengaat.

Nieuwe lokatie

Vanaf 10.00 uur zijn onze bezoekers welkom op een nieuwe (tijdelijke) lokatie: De oude huishoudschool De Kokkeland, Kokkeland 17 in Elst. Deze locatie kan het aantal huiskamerbezoekers coronaproof ontvangen. De bezoekers moeten zich van tevoren aanmelden. Er zal bij de ingang een gezondheidscheck plaatsvinden, ook zal er een entreeprijs worden gevraagd van € 1,50 t.b.v. de Huiskamer van Elst. Koffie en thee is gratis.

Zowel Aster Uitvaartzorg als de Huiskamer van Elst staan voor persoonlijke aandacht voor de medemens, maatschappelijke betrokkenheid, verbinding en het graag willen samenwerken door het bundelen van krachten en kwaliteiten. Het bestuur van de Huiskamer van Elst is erg blij met deze samenwerking. Zo bieden we onze bezoekers weer dezelfde ouderwetse gezelligheid en sociale cohesie als voor de coronatijd.

Samenvattend:

Huiskamer van Elst: Elke donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur en de laatste zondagmiddag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. Adres: Kokkeland 17 te Elst. Voor vragen kunt u een e-mailen: [email protected] elst.nl of bellen naar: 06-12465542.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden