Wandelen met Lef in het Loenense bos

Inspirerende wandeling in het Loenense bos
Foto: Marieke Mom

Sinds een aantal jaren is Vrouwen met Lef actief als vrouwennetwerk in de Overbetuwe. Doel van hun netwerk is om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en elkaar te inspireren. Door een mix van inspanning en ontspanning willen we elkaar motiveren en versterken.

Door de corona moesten bijeenkomsten en activiteiten uitgesteld worden. Maar in september werd de eerste aftrap gegeven en dat smaakte naar meer! Vrouwen met Lef gaan aan de slag om een volgende activiteit te houden die past in dit 1,5 meter tijdperk.

Wandelen met Lef in het Loenense bos

Gidsen van IVN namen de groep in kleine groepen mee met verhalen over de omgeving van Loenen. Het landgoed Heerlijkheid Loenen vormt vandaag de dag een oase van rust nabij de drukste rivier van Nederland. Het landgoed is bijzonder omdat het al ongeveer 1000 jaar bestaat.

En in 1000 jaar maak je heel wat mee; rivieren die overstromen, dijken die nog ontbreken of het begeven, oorlogen etc. Op zoek naar stille getuigen van dit alles in het landschap. Het ontstaan van het rivierenlandschap is bijzonder. Er zijn bewijzen dat hier 10.000 jaar geleden al mensen waren. Uiteraard werd er ook stil gestaan bij de bomen, planten en paddenstoelen.

Van mispel tot meidoorn en heksenkruid

Van mispel tot meidoorn en heksenkruid, de wandeling met een klein groepje Vrouwen met Lef in het Loenense bos voerde langs diverse planten en bomen. En ondanks de droogte van de afgelopen tijd troffen ze ook allerlei paddenstoelen aan. Lekker wandelen na een warme dag was een activiteit waarbij je gezellig kon praten met elkaar, terwijl de coronaregels in acht werden genomen. De afsluiting tussen de mooie kunstwerken van Lincy van Galerie 1400 maakte de bijeenkomst helemaal af.

Meer informatie

Heb je zin gekregen om een keer mee te doen met Vrouwen met Lef? Meld je dan aan bij een van de activiteiten! Lees op de website van Vrouwen met Lef waar en wanneer deze georganiseerd worden. Je mag ook lid worden van deze inspirerende groep vrouwen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden