Landerij De Park organiseert Dag van de Veldbiologie

Landerij De Park
Foto: Overbetuwe Nieuws

Elst- Landerij De Park organiseert samen met KNNV, IVN Arnhem, IVN Rijn/Waal, SOGN/Parkse Gaard de Dag van de Veldbiologie.

Er zijn diverse excursies uitgezet die geschikt zijn voor jong en oud. Activiteiten worden georganiseerd op 4 oktober vanaf Landerij De Park van 14:00 tot circa 17:00 uur

Waterdiertjes zoeken met een gids

Als je zin hebt om te onderzoeken wat er allemaal in het water leeft op en rondom Landerij De Park, meld je dan voor deze activiteit aan. Landerij De Park zal elk uur met een groepje kinderen deze wandeling door het Struinpad doen waar het water is dat ze gaan onderzoeken. Zelf Landerij De Park enkele schepnetjes, maar als je er zelf een hebt, neem deze maar mee. Want dat is heel handig!! Waterdiertjes activiteit is om: 14:00 uur en om 15:30 uur.

Foto speurtocht

Is een foto speurtocht iets voor jou? Landerij De Park heeft een route uitgezet en aan de hand van foto’s wijzen ze je de weg. Gaat het jou lukken om de weg door de natuur te vinden? Mocht je nou zelf hele mooie natuurfoto’s onderweg maken, dan ziet Landerij De Park die uiteraard graag. De mooiste foto’s krijgen een mooie plek op de Facebook en Instagram pagina. Start vanaf 14:00 uur.

Fietstocht met gids naar de (water)vogels

Ga je mee watervogels kijken?! Een gids neemt je mee op de fiets naar het Waterrijk West. De tocht is 5 km en duurt ongeveer twee uur. Er kunnen max. 10 personen meedoen.

Waterrijk West is een plaats waar veel vogels te vinden zijn. De gids zal vertellen over wat er dan te zien is. Neem je verrekijker mee! Tussendoor is er gelegenheid om met de groep even uit te rusten en wat te drinken bij Fruit Ben, daar is een Fruit-o-maat waar je wat drinken of fruit uit kunt halen. Ben je jonger dan 6 jaar, dan mag je mee achterop de fiets van je ouders. Vertrek 14:15 uur.

Paddenstoelen en stoepplanten wandeling met gids

Landerij De Park gaat in twee wandelingen met max. 10 personen de stoepplantjes bekijken. Samen ontdekken hoe ze groeien, door de tegels, en paden. Met stoepkrijt mag je de bladeren en of bloem op de grond natekenen. Er wordt ook op zoek naar paddenstoelen, zoek je met ons mee? Mochten er insecten tijdens de wandeling worden tegengekomen, dan zal de gids hier over vertellen.

Na de wandeling, terug op Landerij De Park, gaan ze samen bloemenzaadbommen maken, zodat volgend jaar er meer bloemen staan voor de insecten, waaronder de mooie vlinders en bijen. Deze wandeling wordt ook voor de volwassenen aangeboden.

Wandeling naar Voedselbos De Parkse Gaard

Er worden ook twee wandelingen vanaf Landerij De Park naar het voedselbos De Parkse Gaard aangeboden.
Deze starten vanaf Landerij De Park van 14:00-15:00 uur en van 15:30-16:30 uur. Neem zelf je fototoestel en verrekijker mee!

Aanmelden

Heb je zin om mee te wandelen, fietsen of waterdiertjes te zoeken? Meld je dan vóór 1 oktober 2020 aan door een e-mail te sturen naar [email protected] Vermeld bij aanmelding voor welke activiteit (en tijd) je je wilt opgeven:

  1. Voor de waterdiertjes activiteit voor kinderen; start 14:00 uur.
  2. Voor de waterdiertjes activiteit voor kinderen; start 15:30 uur.
  3. Voor de paddenstoelen en stoepplantjes wandeling voor volwassenen; start 14:00 uur.
  4. Voor de paddenstoelen en stoepplantjes wandeling voor kinderen; start 15:30 uur.
  5. Voor fietstocht met vogels kijken voor families en volwassenen; start 14:00 uur.
  6. Voor de foto speurtocht voor families op eigen gelegenheid korter dan een uur; start vanaf 14:00 uur.
  7. Voor de foto speurtocht voor families en volwassenen langer dan een uur; start vanaf 14:00 uur.
  8. Voor de excursie naar voedselbos Parkse Gaard; start 14:00 uur.
  9. Voor de excursie naar voedselbos Parkse Gaard; start 15:30 uur.

Landerij De Park vraagt ook je aan te melden als je aan de Foto speurtocht mee wilt doen. Het is individueel, maar zij weten graag hoeveel mensen ze hiervoor kunnen verwachten. Zodat niet iedereen tegelijk start en je bijna als groep loopt. Dan is de beleving anders dan individueel, maar zeker ook i.v.m. de coronamaatregelen.

Voor vragen en aanmeldingen [email protected]

Meer informatie

Wanneer: zondag 4 oktober van 14:00 tot 17:00. Voor wie: voor jong en oud. Waar: vanaf Landerij De Park, De Park 12, 6661 NW Elst. Deze georganiseerde middag is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld! Per wandeling/fietstocht kunnen 10 deelnemers meedoen, in verband met de coronamaatregelen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden