Verzin bewegingsinitiatief en win Stimuleringsprijs van 20.000 euro

Foto: geldersesportfederatie.nl

Provincie Gelderland, Omroep Gelderland en de Gelderse Sport Federatie zijn op zoek naar goede ideeën om inwoners van Gelderland in beweging te krijgen.

Iedereen die een plan heeft om het Gelders sportklimaat te verbeteren, kan dat vanaf vandaag aanmelden voor de nieuwe Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat. De winnaar krijgt maar liefst 20.000 euro om het plan te realiseren. Voor de nummers twee en drie is ieder 10.000 euro beschikbaar.

‘Bewegen. Het Nieuwe Normaal’

De provincie, Omroep Gelderland en de Gelderse Sport Federatie (GSF) hebben als partners van het Gelders Sportakkoord de handen ineengeslagen om op een originele wijze gehoor te geven aan ‘Bewegen. Het Nieuwe Normaal’. Directeur Omroep Gelderland, Guus van Kleef:

“Juist in deze tijd is het belangrijk dat mensen gaan bewegen. En goede ideeën om dit voor elkaar te krijgen worden nu beloond!

Partijen worden opgeroepen om gezamenlijk plannen te maken en deze in te sturen voor de Stimuleringsprijs. Hiermee kunnen we mensen inspireren en met elkaar laten samenwerken. Met een mooi resultaat, want de winnaars krijgen een flink bedrag om het idee echt uit te voeren!”

Insturen tot en met 31 oktober

De Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat wil samenwerking tussen organisaties in sport, zorg, welzijn, overheid, toerisme en onderwijs stimuleren. Tjienta van Pelt, directeur GSF: “We zien in het Gelders Sportakkoord én in de vele lokale sportakkoorden, dat de mooiste ideeën ontstaan als er verbindingen tot stand komen tussen organisaties uit verschillende richtingen. Daarom moet elk plan gedragen worden door minimaal twee partijen.”

Alle ideeën kunnen tot 31 oktober worden ingezonden op Gelders Sportakkoord Stimuleringsprijs. Alle ingezonden plannen worden vermeld op de website. Heb je wel een plan maar nog geen partner, dan kunnen we een oproep plaatsen. Partijen die met geld of diensten willen investeren in een van die plannen, zijn van harte welkom om zich te melden via [email protected]. Ook als een plan niet bij de winnaars hoort,

Inwoners van Gelderland beslissen mee

Uit alle inzendingen selecteert de jury de zeven beste plannen. Deze jury bestaat uit:

  • Jan Markink, gedeputeerde sport van de provincie Gelderland.
  • Bas van de Goor, ex-volleyballer en directeur van de Bas van de Goor Foundation.
  • Bo Kramer, rolstoelbasketbalster.

De zeven geselecteerde plannen worden online uitgelicht op omroepgelderland.nl. Begin december kan iedereen stemmen, waarbij deze voor 50% meetellen bij de uiteindelijke beslissing van de jury.

Jan Markink: “Dit is een kans voor iedere organisatie die een goed idee heeft hoe we Gelderland nog meer in beweging krijgen. Sport verbindt, ontspant en houdt ons fit. Daarmee speelt het een cruciale rol in onze samenleving. Dus kom in actie!”

Meer informatie over de voorwaarden van deze actie: https://www.gelderssportakkoord.nl/stimuleringsprijs/

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden