Kinderburgemeester Julia Meeuwsen stelt zich voor

Kinderburgemeester Julia
Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst- Kinderburgemeester Julia stelt zich in haar column van gemeente Overbetuwe voor.

Dit jaar mag ik met veel trots de kinderburgemeester voor de gemeente Overbetuwe zijn! Mijn naam is Julia Meeuwsen, ben 11 jaar oud en woon in Elst. Om kinderburgemeester te worden heb je goede ideeën nodig voor alle kinderen in de gemeente: die heb ik zeker.

Heb jij leuke ideeën die overeenkomen met die van mij;

  • Het verkeer veiliger maken voor kinderen, want er zijn best veel ongelukken waar kinderen bij betrokken zijn (in heel veel dorpen is het bijvoorbeeld erg gevaarlijk om te fietsen vanwege de auto’s die er rijden. Ik spreek uit eigen ervaring want ik ben zelf in het dorp ook al een keer bijna aangereden)
  • Het lijkt me leuk om nog meer activiteiten voor kinderen op de agenda van de gemeente en sportclubs te krijgen, denk bijvoorbeeld aan een kindertriatlon, of extra veel open sportmiddagen / toernooien bij sportclubs waar iedereen gratis aan mee kan doen.
  • Kinderen meer betrekken bij de lokale politiek  (ik wil graag dat alle kinderen in groep 8 een rondleiding en uitleg krijgen in ons nieuwe gemeentehuis en allerlei vragen kunnen stellen die ze hebben.)
  • Ook zou ik graag wat meer aandacht hebben voor kinderen waarvan de ouders wat minder te besteden hebben om deze kinderen ook actief te laten sporten en spelen.
  • Als laatste doel lijkt het me leuk om kinderen / verschillende scholen in de gemeente met (eenzame) ouderen in contact te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan om samen rond kerst kerststukjes te maken en uit te delen aan alle ouderen.

Hebben we een match? Laat het mij dan weten. Samen komen we verder.

Agenda

Jammer genoeg is mijn agenda vanwege de coronamaatregelen nog niet echt gevuld. Toch heb ik al wel wat dingen mogen doen. Ik ben zelf in een mooie zaal geïnstalleerd als kinderburgemeester. Ook de voorstelronde aan de gemeenteraad heb ik bijgewoond. In de gemeente Lingewaard was ik aanwezig bij de installatie van hun kinderburgemeester. Verder heb ik mee mogen denken over de vragen van het sportdebat van Overbetuwe Beweegt.

Ik hoop dat er nog veel leuke evenementen volgen en door kunnen gaan dit jaar.

Je kunt me bereiken via e-mail: [email protected] Of stuur mij maar een dm via insta Julia_kinderburgemeester

Groetjes Julia

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden