Doe mee aan de speelenquête, Overbetuwe Doet en steun de horeca

Foto: Instagram Dimitri Horsthuis

Dimitri Horsthuis-Tangelder vraagt in zijn column aandacht voor de speelenquête, Overbetuwe Doet en om in deze moeilijke tijd de horeca te blijven steunen: Koop lokaal, koop Overbetuwsche waar.

Door Dimitri Horsthuis-Tangelder

“We gaan met zijn allen weer meer op slot met een gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen.”

Op slot en toch actief!

We gaan met zijn allen weer meer op slot met een gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen. De ondernemers, en zeker de horecazaken in onze gemeente worden hard getroffen door deze nieuwe coronamaatregelen. In de eerste twee weken van juni maakte ik nog een rondje langs de horeca om de ondernemers een hart onder de riem te steken en ze te feliciteren dat ze na lange tijd weer open mochten. Nu krijg ik weer de bezorgde telefoontjes over sluiting – en heel begrijpelijk.

Koop lokaal, koop Overbetuwsche waar!

Wij leven met ze mee en proberen net als in de eerste lockdown te helpen waar dat kan om hun pijn te verzachten. U kunt ook uw steentje bijdragen! Ik roep u daarom nog een keer van harte op om uw lokale ondernemers te steunen en Overbetuwsche waar te kopen.

Een hapje of een drankje in een café of restaurant gaat de komende weken niet. Maar veel horecazaken zullen de komende weken hun keuken openhouden voor afhaalmaaltijden of een maaltijdbezorging aan huis. Maak er gebruik van, want ze hebben de inkomsten hard nodig. Dus ‘Koop lokaal, koop Overbetuwsche waar!’

Meedenken met het speelbeleid

En daarnaast vraag ik u ook juist nu om actief mee te doen en mee te denken. Enkele weken geleden heb ik mijn eerste vlog opgenomen met Julia, onze nieuwe kinderburgemeester. De vlog gaat over onze ‘speelenquête’. Wat zijn leuke plekken om te spelen en te ontmoeten? Wat maakt een buurt fijn om te bewegen en te sporten? Hoe kunnen we alle inwoners op een goede manier mee laten denken bij het maken van speelruimte?

We werken aan een nieuw speelbeleid en doen dat graag samen met de inwoners. Tussen 2014 en nu zijn alle 130 speelplekken in Overbetuwe samen met inwoners tijdens wijk- of dorpsprojecten bekeken en opgeknapt. Nu gaan we aan de slag met een nieuw speelbeleid en we hebben jouw/uw hulp daar bij nodig.  Vul daarom ook de enquête in op onze website.

Overbetuwe Doet waardecheques

En dan gaat Overbetuwe Doet weer van start met een ronde waardecheques. Vanaf 20 oktober vallen de nieuwsbrieven met waardecheques weer op de deurmat. Ook benieuwd naar wat er allemaal gebeurt in jouw buurt? Er zijn al veel leuke initiatieven aangemeld via de website van overbetuwedoet.nl. Loop jij nu ook nog rond met een leuk idee om jullie buurt mooier, leuker of beter te maken? Meld het dan snel aan op overbetuwedoet.nl zodat je nog mee kunt sparen als de cheques in de brievenbus vallen.

Cookieinstellingen