Rijkswaterstaat en GelreGroen organiseren informatiebijeenkomsten over project ViA15

Foto: ViA15.nl

Aannemerscombinatie GelreGroen en Rijkswaterstaat organiseren op maandag 2 november en dinsdag 3 november 2020, online informatiebijeenkomsten over het project ViA15.

Tijdens deze avonden praten zij geïnteresseerden bij over het ontwerp en de aanpak van het project ViA15. In verband met Covid-19 vinden de bijeenkomsten online plaats. Iedere bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk om deel te kunnen nemen.

Ontwerp A15 en A12

De afgelopen maanden heeft GelreGroen gewerkt aan het ontwerp van de doorgetrokken A15 en de verbrede A12 en A15 en heeft de aanpak van de bouw meer vorm gekregen. De Raad van State heeft nog geen groen licht gegeven, want het Tracébesluit ViA15 is nog niet onherroepelijk. Desondanks willen Rijkswaterstaat en GelreGroen mensen in de regio meenemen. In wat er gaat komen, hoe het gaat gebeuren en wat de omgeving daarvan gaat merken.

Vanwege Covid-19 vinden de bijeenkomsten online plaats. Iedereen kan de online presentatie thuis live volgen vanaf zijn of haar eigen computer of tablet. Tijdens en na afloop van de informatiebijeenkomst kunnen mensen vragen stellen.

Webinars

Tijdens de bijeenkomsten vertellen medewerkers van GelreGroen en Rijkswaterstaat over de achtergronden van het project, de stand van zaken op dit moment, het ontwerp en de aanpak voor het realiseren van het project en het voorkomen van hinder. Iedere bijeenkomst bestaat uit een algemeen gedeelte. Daarnaast is per avond een focus op de Betuwe of de Liemers.

De doortrekking en verbreding van de A15 in de Betuwe (gemeente Lingewaard, Overbetuwe en Nijmegen) komt aan bod op maandag 2 november van 19.00 tot 20.30 uur. De bijeenkomst op dinsdag 3 november focust op de doortrekking van de A15 en de verbreding van de A12 in de Liemers (gemeenten Duiven, Zevenaar en Montferland). Deze presentatie is ook van 19.30 tot 21.00 uur. Alle presentaties zijn na afloop terug te kijken via www.via15.nl.

Aanmelden

Om deel te kunnen nemen aan de online informatiebijeenkomsten is vooraf aanmelden noodzakelijk. Als je aan beide bijeenkomsten wilt deelnemen, dan moet je je per bijeenkomst aanmelden. Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging met een link naar de bijeenkomst.

Betuwe

Maandag 2 november 2020, 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden via Webinar ViA15 Overbetuwe.

De Liemers

Dinsdag 3 november, 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden via Webinar ViA15 Liemers.

Meer informatie

Bezoek voor meer informatie en actuele werkzaamheden de projectwebsite ViA15 of volg ons op Facebook Rijkswaterstaat project ViA15, Instagram RijkswaterstaatViA15 of Twitter RWS_ON.

Project ViA15

Dagelijks staan er files op de A12, A50, de A325 en de Pleijroute (N325). In het wegenproject ViA15 werken Provincie Gelderland en Rijkswaterstaat samen om deze fileproblemen aan te pakken en de doorstroming van het verkeer in de regio Arnhem-Nijmegen te verbeteren. De A15 wordt doorgetrokken vanaf knooppunt Ressen naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. Bovendien komen er extra rijstroken op de A12 tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk. Ook op de A15 tussen de knooppunten Valburg en Ressen komen extra rijstroken.

Met het doortrekken van de A15 ontstaat een rechtstreekse verbinding tussen de Rotterdamse haven en Duitsland. ViA15 gaat er voor zorgen dat weggebruikers sneller tussen Nijmegen, Arnhem, de Liemers en de Achterhoek kunnen reizen. Dat komt de regionale economie en de werkgelegenheid ten goede. Aannemersconsortium GelreGroen gaat het project realiseren met zorg voor de omgeving. Het gehele project is naar verwachting in 2024 klaar.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden