Onderzoek MKB-Nederland naar ondernemersklimaat in Overbetuwe

Heteren is een trotse Transition Town
Foto: Daan van Oort

Ben jij ondernemer? Doe dan mee aan het onderzoek van MKB-Nederland naar het ondernemersklimaat in Overbetuwe. In 2011-2012 was Overbetuwe de MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland.

Wat kan er nog verbeterd worden zodat we dit jaar, of over twee jaar, weer bovenaan de lijst komen te staan? Ben jij ondernemer, directeur-eigenaar, bedrijfsleider, directeur? Lees dan snel verder en vul de vragenlijst in!

Doe mee met het onderzoek

Gemeente Overbetuwe wil graag weten hoe tevreden jij bent over hun dienstverlening. Wat doen ze goed en wat kan beter of anders? Wat vind jij belangrijk om goed en gezond te kunnen ondernemen? Geef jouw mening en vul vóór 30 november de digitale vragenlijst in. Dit duurt ongeveer 5 minuten. MKB-Nederland verwerkt jouw antwoorden anoniem en gebruikt deze niet voor andere doelen. Doe nu mee! Zo help je de gemeente om hun dienstverlening aan jou te verbeteren.

Stimuleren lokale ondernemersklimaat

Juist in deze tijden is het stimuleren van het lokale ondernemersklimaat voor gemeenten belangrijker dan ooit. Gemeente Overbetuwe moet er zijn voor jou, de ondernemers en het lokale bedrijfsleven zijn. Maar hoe ervaar jij als ondernemer de dienstverlening? Wat kan de gemeente concreet voor ondernemers doen of verbeteren om samen uit de crisis te komen?

MKB-vriendelijkste gemeente

MKB-Nederland houdt elke twee jaar een onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente. Het onderzoek geeft voor veel gemeentebestuurders al jaren een positieve prikkel voor nieuw beleid, of initiatieven om het lokale ondernemersklimaat te stimuleren. Duizenden ondernemers geven in dit onderzoek aan, hoe zij de gemeentelijke dienstverlening op tal van aspecten waarderen. Hier komen uiteindelijk een provinciale en een landelijke ranglijst uit van gemeenten die MKB-vriendelijk zijn, waarbij alle gemeenten een plek krijgen op die ranglijsten.

De editie van 2020 staat in het teken van de coronacrisis. Daarbij is de vragenlijst niet alleen geactualiseerd. Tevens is er een coronamodule ontwikkeld. Deze vragen gaan over hoe gemeenten en bedrijfsleven gezamenlijk uit de crisis (kunnen) komen. En hoe de inspanningen en acties vanuit de gemeente worden ervaren en gewaardeerd.

Onderzoek pijlers

Het onderzoek naar de mkb-vriendelijkste gemeente berust op vier pijlers:

  1. Hoe tevreden zijn de ondernemers over de eigen gemeente.
  2. Wat is het imago van de gemeente bij ondernemers buiten de gemeente.
  3. Hoe goed is de communicatie en beleid met betrekking tot het midden- en kleinbedrijf.
  4. Wat is de gevoelswaarde van de lokale lasten.

Doel van het onderzoek

Het stimuleren van lokale ondernemerschap is heel belangrijk voor de Nederlandse economie. Deze komt voornamelijk tot stand in samenspraak tussen de ondernemingen en de gemeenten. MKB-Nederland wil met deze verkiezing de aandacht van de gemeente te prikkelen, om het beste ondernemerschapsklimaat te ontwikkelen. Veel gemeenten doen mee, want ze willen allemaal op nummer 1 komen te staan. Dit betekent namelijk dat ze een tevreden bedrijfsleven hebben! MKB-Nederland verwerkt jouw antwoorden anoniem en gebruikt deze niet voor andere doelen. Ze publiceren alleen een top-100.

Bron: MKB-Nederland

Lees ook: Marketing tips voor ondernemers tijdens de feestdagen

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden