OBC Elst behaalt als eerste school vignet Gezonde School

Onthulling van het vignet Gezonde School
Onthulling van het vignet Gezonde School
Foto: fotoSuzan

Elst- Het OBC Elst is de eerste school in de gemeente Overbetuwe die een vignet Gezonde School heeft behaald. Leerlingen Fynn en Faye onthulden maandagochtend officieel het vignet.

Het vignet Gezonde School is een initiatief van verschillende ministeries waaronder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Er zijn totaal negen vignetten te behalen, onder andere op het gebied van voeding, sport en bewegen, welbevinden en mediawijsheid.

Thema voeding in lessen

Het thema waarop OBC Elst het vignet heeft behaald, is voeding. Om dit te behalen moet een school voldoen aan een aantal criteria. Zo moet de school onder andere structureel aandacht besteden aan het thema voeding in de lessen, dient er een netwerk te zijn voor kinderen met voedings- en gewichtsproblematiek en moet de school zich ook actief inzetten voor een gezonde schoolomgeving. Zo heeft de school ook watertappunten in de aula gerealiseerd.

Samenwerking met Overbetuwe Beweegt

Dankzij de nauwe samenwerking met Overbetuwe Beweegt, is er onder leiding van Trudy Wolters van Overbetuwe Beweegt een lessenserie over gezonde leefstijl voor de onderbouw ontwikkeld en is deze getest op het OBC. Overbetuwe Beweegt is een samenwerking van meerdere organisaties met als doel om sport, bewegen en een gezonde leefstijl te stimuleren onder álle inwoners van de gemeente Overbetuwe. Zo heeft de samenwerking tussen Overbetuwe Beweegt en OBC Elst er onder andere voor gezorgd dat het netwerk van het OBC is uitgebreid en verbeterd.

Gezond gedrag leerlingen

Thijs Boonstra, coördinator van de Gezonde School van het OBC: “Als school heb je een rol bij het aanleren van gezond gedrag van je leerlingen. De erkenning voor onze school is een bevestiging dat we goed bezig zijn. Dit werkt ook motiverend: we zijn op dit moment bezig om de vignetten ‘Bewegen en Sport’ en ‘Welbevinden’ te behalen, zodat we over een jaar in onze nieuwbouw ons op meerdere vlakken kunnen onderscheiden.”

Ook wethouder Rob Engels vindt dit een prestatie waar je trots op mag zijn.

“Men zegt: een goede gezonde geest huist in een gezond lichaam! Het is van belang dat de jeugd werkt aan een goede gezondheid en dat de school dit ondersteunt. Het hebben van dit predicaat is een voorbeeld voor alle scholen in Overbetuwe.”

Lees ook: Eerste palen OBC Elst in de grond

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen