Controleurs op pad voor controle op hondenbelasting

Foto: Manfred Richter via Pixabay

Vanaf 9 november zijn controleurs in de gemeente Overbetuwe huis-aan-huis op het bezit van honden aan het controleren. Voor de ondersteuning bij de uitvoering van de controle is het bureau Legitiem BV in de arm genomen.

De controleur belt bij jou aan om het hondenbezit te inventariseren. Hij/zij kan zich legitimeren met een pasje, vraag er gerust naar. In verband met het coronavirus houdt de controleur zich aan de nodige maatregelen (1,5 meter afstand en hygiënemaatregelen).

Controle aan huis

De controleur stelt jou enkele vragen over het wel of niet hebben van één of meer honden. Treft hij bij jou een hond aan die nog niet in het hondenbelastingbestand van de gemeente is opgenomen, dan word je alsnog in de gelegenheid gesteld om jouw hond(en) aan te melden. Heb je geen internet? Dan bel je naar de gemeente via het telefoonnummer 14 0481 en vraag een aanmeldingsformulier aan.

Is er niemand thuis dan doet de controleur een informatiebrief bij jou door de brievenbus. Vermoedt de controleur dat er een hond in het huis verblijft, dan ontvang je daarnaast ook een aangifteformulier.

Hondenbelasting

Wie een hond heeft, betaalt hondenbelasting in de gemeente Overbetuwe. Hondenbezitters zijn verplicht hun hond zelf aan te melden bij de gemeente. Het aantal honden dat je bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. Het tarief per hond per jaar in 2020 is € 54,00 voor de eerste hond. Voor het bezit van een tweede hond of meer honden gelden hogere tarieven. Bezitters van honden in het buitengebied betalen de helft.

Heb je geen hond meer? Vergeet dan niet om jouw hond af te melden. Dit gaat op dezelfde manier als aanmelden. Heb je nog vragen? Neem dan telefonisch contact op via het telefoonnummer 14 0481.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen