Elstenaar Jim in de finale darttoernooi van dartclub EDC

Foto: Darclub EDC

ELST- Jim Hendriks uit Elst heeft zaterdagavond in de finale van het eerste lockdown dartstoernooi van dartclub EDC gestaan.

Helaas kwam hij in de finale niet uit de verf en verloor hij van Alfred van der Velden. Hij werd dus tweede van dit darttoernooi.

Bijzondere darttoernooien

De dartclub uit Ermelo heeft in het verleden al regelmatig aparte darttoernooien gehouden zoals een 156-toernooi, draaibordtoernooi en blind-koppeltoernooi. Maar nog nooit een darttoernooi vanuit huis. De deelnemers belden via whatsapp om zo met elkaar de wedstrijden te spelen. Doordat men vanuit eigen huis kon meedoen kwamen de deelnemers uit verschillende provincies.

Via een knock-outsysteem bleven uiteindelijk de beste vier over. In de halve finale kwamen de heren Jim Hendriks en Remco Hendriks uit Elst elkaar tegen. Deze partij werd door Jim met 3 – 1 gewonnen.  In de andere halve finale streden de heren Alfred van der Velde en Milan Pellegrom uit Nunspeet. Deze werd door Milan met 3 -1 verloren.  Hierdoor werden Remco en Milan derde van dit toernooi.

In de finale werd het een strijd tussen de heren Alfred en Jim. De heren hadden in de poulefase ook al tegen elkaar mogen strijden en in de finale was Alfred met een eindstand van 4-0 toch te sterk voor Jim.

Vreemd en geslaagd toernooi

“Het was wel heel apart om zo vanuit de woonkamer een toernooi te organiseren, maar ook online werd er gezellig commentaar op elkaar gegeven zoals vanouds. We kunnen terug kijken op een vreemd, maar geslaagd toernooi. Het was zo gezellig dat een aantal deelnemers al hebben aangegeven dat ze een volgend lockdown darttoernooi weer mee willen doen”.

aldus toernooibegeleider Jeanet van den Bor.

Wil je ook meedoen?

Voor meer informatie over de dartclub of voor het online darten kan men mailen naar [email protected].

Lockdown darten is in opkomst in Nederland
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden