Toekomstbestendige Bibliotheek Gelderland Zuid ontvangt kwaliteitscertificaat

Een jonge bezoeker met biebrobot Bibi
Foto: Melvin van Esbroek

De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). De organisatie voldoet hiermee aan belangrijke kwaliteitsnormen, die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

De Bibliotheek Gelderland Zuid scoorde op veel onderwerpen positief, zoals professionaliteit, educatieve dienstverlening en producten en diensten. Het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid is een belangrijk onderdeel van de toetsing.

Organisatie blij met het certificaat

De Zuid-Gelderse bibliotheekorganisatie heeft met het certificaat de bevestiging gekregen dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Normen die gelden op het gebied van organisatie, functies en diensten. Het certificaat is vier jaar geldig. De organisatie is blij met de uitslag. Directeur Bert Hogemans: “Het resultaat van de certificering bewijst, dat we als bibliotheekorganisatie een belangrijke rol hebben in de maatschappij. We zoeken steeds naar nieuwe manieren om ondersteuning en inspiratie te bieden aan mensen, die hier de meeste baat bij hebben. Ik ben er trots op dat dit gezien en gewaardeerd wordt, door de auditcommissie.”

De auditor van CBCT laat weten:

“OBGZ heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een creatieve en efficiënte organisatie. De bibliotheekorganisatie doet dit vooral door in te zetten op kwetsbaren en jeugd, de ontmoetingsfunctie in stad, dorp en wijk centraal te stellen en in balans te brengen met een rijk cultureel klimaat. Dit alles getuigt van inzet, overzicht en ondernemerschap.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Lees ook: Bibliotheken toch NIET open door nieuwe noodverordening van VGGM

Overbetuwe.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen zijn de afgelopen maanden verdubbeld, wat o.a. goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden