Mag Sinterklaas en de Pieten nu wel of niet op huisbezoek komen?

Foto: blommeke via Pixabay

Het Sinterklaasfeest van 2020 wordt op een andere manier gevierd dan dat we gewend zijn. De aankomst van de goede Sint ging in alle stilte, want grote groepen mensen bij elkaar mag niet van de rijksoverheid. Sinterklaas en zijn Pieten mogen uiteraard wél op huisbezoek komen! Als er aan de strenge regels wordt gehouden.

Huisbezoek van Sinterklaas

Dat de gewone coronamaatregelen aangehouden moeten is logisch. Voor alle duidelijkheid zijn hier richtlijnen waardoor Sinterklaas en de Pieten wel op bezoek mogen komen.

  • Slechts drie personen mogen op visite komen, dus Sinterklaas en Piet en de secretaris is het maximum.
  • Alleen gezinsleden mogen aanwezig zijn. Dus geen opa’s en oma’s, ooms en tantes, uitwonende kinderen of de buurkinderen. Hiermee worden Sint, Piet en de secretaris geen rondreizende besmettingshaarden.
  • Meerdere gezinnen tijdens het bezoek zijn niet toegestaan.
  • De coronamaatregelen die gelden op het moment van het bezoek moeten worden aangehouden. De secretaris zal hierop toezien. Als hieraan niet wordt voldaan zal het bezoek geen doorgang vinden. Voorkom a.u.b. teleurstelling bij de kinderen.
  • De kinderen mogen niet op schoot van de Sint en/of Pieten.
  • Er  mogen geen pepernoten door de Piet van hand tot hand worden uitgedeeld.De pepernoten zullen op een alternatieve manier, coronaproof, worden uitdelen.

Volgend jaar beter

Als iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt en goed voor zichzelf zorgt, dan kan volgend jaar Sinterklaas weer ouderwets aankomen terwijl alle kinderen hem en zijn Pieten opwachten. Want dat blijft een van de mooiste gebeurtenissen van het Sinterklaasfeest.

Lees ook: Een tekening of brief voor de Sint? Gooi hem in de rode brievenbus van Sinterklaas!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden