Informatie over aanpak milieu-onderzoek Windpark Midden-Betuwe (NRD)

Foto: makunin via Pixabay

De gemeenten Overbetuwe en Neder-Betuwe werken samen aan het ontwikkelen van een plan voor Windpark Midden-Betuwe. Hiervoor is nu een concept- Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) opgesteld.

In deze notitie staat onder meer beschreven hoe de milieueffecten van het windpark worden onderzocht en welke onderzoeken er precies staan gepland. Je kunt reageren op deze NRD tot en met 30 december 2020. Op 26 november is er een informatiebijeenkomst (online, telefonisch en schriftelijk) over de NRD.

Weerszijde van de A15

De gemeenten Overbetuwe en Neder-Betuwe werken samen aan het ontwikkelen van een plan voor Windpark Midden-Betuwe. Het windpark is gepland in het gebied globaal tussen Zetten en Dodewaard, ter weerszijden van de A15. Samen met de twee initiatiefnemers van het windpark doen de gemeenten nu een haalbaarheidsonderzoek naar de realisatie van dit windpark.

Om dit haalbaarheidsonderzoek zorgvuldig te doen, wordt eerst een milieueffectrapportprocedure (m.e.r.) gemaakt voor dit windpark. Zo kunnen de gemeenten de effecten van het windpark op het milieu een volwaardige plaats geven in de besluitvorming. Voorafgaand aan deze m.e.r. is er nu een concept-Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) opgesteld. In deze notitie staat onder meer beschreven hoe de milieueffecten van het windpark worden onderzocht en welke onderzoeken er precies staan gepland.

Wil je reageren op de concept-NRD

Burgemeester en wethouders van Overbetuwe en van Neder-Betuwe hebben deze concept-NRD nu vastgesteld. Reageren op deze concept-NRD is mogelijk tot en met 30 december 2020.

Informatiebijeenkomst

Normaal gesproken zou er een inloopavond worden houden over deze NRD, om je te informeren en vragen te beantwoorden. In verband met de Coronamaatregelen wordt dit nu op een iets andere manier gedaan. Op donderdag 26 november bieden de gemeenten je van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.30 tot 21.00 uur de mogelijkheid jouw vragen te stellen.

Dit kan op drie verschillende manieren:

  1. Persoonlijk in het gemeentehuis van de gemeente Neder-Betuwe in Opheusden.
  2. Digitaal via MS-Teams (videobellen).
  3. Telefonisch.

Wil je gebruik maken van deze mogelijkheid om vragen te stellen over de NRD? Dan kun je je aanmelden voor de informatiebijeenkomst via deze link. Je hebt tot dinsdagmiddag 24 november 12.00 uur om je aan te melden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden