Bijzonder dichtbij! Tijger verslindt onbevrucht zwanenei

De tijger van dichtbij te bewonderen
Foto: Burgers' Zoo

ARNHEM- Dierverzorgers bieden de Sumatraanse tijgers van Koninklijke Burgers’ Zoo een onbevrucht ei van de zwarte zwanen aan als vorm van gedragsverrijking.

Dankzij een GoPro die dichtbij is opgehangen, maakt de kijker op indrukwekkende wijze kennis met deze sierlijke grote katachtige.

Onbevruchte zwaneneieren

In Burgers’ Zoo delen twee zwarte zwanen het verblijf met de moeraswallaby’s. Aangezien beide zwanen vrouwtjes zijn, zijn de eieren die ze leggen onbevrucht. Soms gebruiken de dierverzorgers deze eieren als gedragsverrijking voor andere diersoorten, zoals tijgers, binturongs en verschillende apensoorten. De eieren dienen dan niet alleen als gedragsverrijking, maar ook als aanvulling van het gebalanceerde natuurlijke dieet dat de dieren dagelijks krijgen.

Succesvolle tijgerfokker

Burgers’ Zoo is de laatste jaren erg succesvol geweest in de fok met Sumatraanse tijgers. Twee keer op rij werd er een tweeling geboren, die op natuurlijke wijze door de ouderdieren zijn grootgebracht. De vier jongvolwassen tijgers zijn inmiddels naar verschillende Europese dierenparken verhuisd in het kader van het Europese fokprogramma voor de Sumatraanse tijger.

Lees ook: Leeuwenwelpen van Burgers’ Zoo immuun voor katten- en niesziekte

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden