Veiligheid voor fietsers en voetgangers op de agenda van GroenLinks

De veiligheid van fietsers en voetgangers is belangrijk voor GroenLinks
De veiligheid van fietsers en voetgangers is belangrijk voor GroenLinks
Foto: S. Hermann & F. Richter via Pixabay

Willem van Middendorp van de Fietsersbond en Hanno Krijgsman, fractievoorzitter van GroenLinks-Overbetuwe vinden de gevaren voor de fietsers te groot. De fietsroutes van Zetten en Heteren naar Arnhem moeten veiliger worden.

Twee doorgaande routes, De Drielsedijk en de Tweede Weteringsewal langs de rivier de Linge zijn twee doorgaande fietsroutes. Volgens de Fietsersbond en GroenLinks horen daar auto’s niet thuis en zouden deze twee wegen autovrij moeten worden. Ze pleiten voor een knip in de Dijk. Bovendien willen ze snelle actie.

Wethouder Wijnte Hol zegt zich niet te herkennen in de kritiek van GroenLinks en de fietsersbond. Volgens de wethouder vergt het uitvoeren van de fietsagenda nu eenmaal tijd.

Voetpad station Zetten

GroenLinks heeft vragen in november gesteld aan de gemeenteraad over de aanleg van een wandelpad langs de Stationsstraat naar het station in Zetten. Wandelaars moeten nu nog het fietspad gebruiken. Maar er komt voorlopig geen voetpad tussen het centrum van Zetten richting Station Zetten. Overbetuwe heeft de aanleg niet in de plannen rondom het stationsgebied opgenomen. Eerst moet worden uitgezocht of er voldoende ruimte is.

Bouw nieuwe fiets- en voetveer

Komend jaar komt een nieuwe elektrisch fiets- en voetveer over de Rijn tussen Heteren en Renkum. Daar kunnen maximaal 12 passagiers op worden vervoerd. In november is er al met de bouw begonnen en als het allemaal volgens planning gaat komt de veer eind april in de vaart. Recreatiebedrijf Uiterwaarde wil ervaring opdoen met het aandrijfsysteem zodat in de jaren erna ook op de recreatieve vaarverbindingen Lienden – Rhenen, Culemborg – Schalkwijk, Niftrik – Ravenstein en Batenborg – Demen deze milieuvriendelijke bootjes in te zetten.

Lees ook: Kiellegging nieuwe elektrische voetveer Uit®waarde Heteren/Renkum

Bron: GroenLinks Overbetuwe

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen