Dierengeluiden: Piekeren begint zodra je wilt dat dingen anders zijn dan ze nu zijn

Kiki piekert er niet over om te piekeren!
Kiki piekert er niet over om te piekeren!
Foto: Suzanna Kolenbrander

HETEREN- Ik zit een poosje te kijken naar Kiki, het geitje dat dit voorjaar geboren werd in Kinderboerderij Overbetuwe. Zou ze wel eens piekeren, over het voer, haar hok, niet naar buiten kunnen in de regen?

Door Desirée Groen

In de Vlindertuin werd een mooie nieuwe geitenwei gemaakt, maar als niemand haar aanlijnt en erheen brengt blijft ze weer een dag gewoon binnen. Gewoon binnen? Huh kan dat dan? Bij dieren wel dus. Geen opstand, niet op pannen slaan buiten het torentje. Gewoon binnen zijn, omdat er even geen vrijwilliger in de buurt is (VRIJWILLIGERS GEZOCHT!)

Ook de feestdagen kunnen haar gestolen worden. Kiki eet geen kalkoen of mini gourmet vleesjes JAK! Ze krijgt haar dagelijkse maaltje, deelt dat met haar hokmaatje en is tevreden. Ultiem mindfull en zonder gemok en gepieker. Scheelt dat ze geen bokje is natuurlijk, bokkig zijn is haar onbekend.

Even naar buiten

Weet je dat ik jullie dat ook gun, trouwens ons dat gun. Ook ik ben een piekeraar en van de bokkige aard. wanneer het niet gaat zoals ik wil. En geloof me, dat is dagelijks wanneer je onderstel weigert en je mobiliteit verandert in een slak met artrose. Nu ik het schrijf; zouden slakken ook artrose kennen? Ach nee ze hebben geen gewrichten natuurlijk, de bofkonten! Maar je snapt me. Lastig is nu eenmaal anders dan normaal/ gewoon/ gemakkelijk. Fijn is dan een Kerst wandelroute in Heteren en rij dan ook even langs de Kinderboerderij en de Vlindertuin, Uilenburgsestraat 1. Heerlijk even buiten, de beste plek voor een fris windje door je gepieker.

Piek op de boom: Fijne dagen!

Lees ook: Dierengeluiden: Feestelijk zit in je hart

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen