112

Drugslab: bedrijfspand Randwijk voor drie maanden gesloten

Foto: CCO

RANDWIJK- Een bedrijfspand in Randwijk mag met ingang van vandaag, 14 januari, drie maanden niet gebruikt worden. Burgemeester Hoytink-Roubos van Overbetuwe heeft dit besloten.

De politie trof in september in de loods een grote hoeveelheid jerrycans, chemicaliën en andere goederen aan: spullen die gebruikt worden bij het maken van synthetische drugs zoals xtc en (meth)amfetamine (speed). De politie heeft de materialen in beslag genomen.

Panden sluiten

Burgemeesters kunnen, op basis van de artikel 13b van de Opiumwet, panden tijdelijk sluiten als ze worden gebruikt voor drugscriminaliteit.

‘Dit soort activiteiten levert groot gevaar op voor omwonenden. Dat is onacceptabel. Bovendien vormt drugscriminaliteit een bedreiging voor de leefbaarheid van het dorp, én voor de samenleving als geheel.’

aldus burgemeester Hoytink-Roubos.

Strafrechtelijk onderzoek loopt nog

De sluiting van een pand door burgemeesters is een maatregel vanuit het bestuursrecht. Daarnaast loopt er ook nog een strafrechtelijk onderzoek, waarin een aantal verdachten vastzit. Het zou gaan om een internationale criminele organisatie. Burgemeester Hoytink-Roubos:

‘Met deze sluiting voor drie maanden maken we als gemeente duidelijk dat we dit soort activiteiten niet accepteren in Overbetuwe. Criminaliteit mag niet lonen. En verhuurders van panden moeten zich dus goed afvragen aan wie ze hun pand verhuren.’

Voorkom criminaliteit in bedrijfspand

Verhuurders van bedrijfspanden vinden hier enkele tips:

  • Vraag om het originele identiteitsbewijs van de huurder, géén kopie.
  • Laat de huurder zelf een contract afsluiten met het energiebedrijf.
  • Accepteer geen contante betalingen, betalingen via derden of stortingen van een ontraceerbare rekening (zoals bij een grenswisselkantoor).

Kijk voor meer tips hier: Gemeente Overbetuwe Veilig ondernemen.

Lees meer: Wijzigingsvoorstellen APV: meer mogelijkheden om panden te sluiten, verbod op achterlaten fietsen

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen