Gemeenteraad stemt tegen motie; geen activiteitenveld in hart van Heteren

Verhit debat over de motie werd kortgesloten door de avondklok
Verhit debat over de motie werd kortgesloten door de avondklok
Foto: Still videoverslag gemeenteraadsvergadering 26 jan 21

HETEREN – De gemeenteraad vergaderde dinsdagavond over de motie die PvdA, BOB, D66 en ChristenUnie hadden ingediend over het inpassing van een activiteitenveld op terrein Gerritsen/Julianaweide. In de huidige plannen van de woonstichting is een sport- en activiteitenveld in het hart van Heteren, zoals is aanbevolen, niet opgenomen.

Beloftes bij de verkiezingscampagnes kunnen niet altijd gehouden worden, zoals nu blijkt tijdens het verhitte debat. De wens van betrokken partijen voor een activiteitenveld is afgewezen in het voordeel van het huidige bouwplan tussen de Julianastraat en Flessestraat.

Geen tijd voor nieuwe procedure

De Woningstichting Heteren is niet verplicht om een sport- en activiteitenveld in hun bouwplan op te nemen. Het plan bestaat uit 54 woningen en groenvoorziening. Wethouder Wijnte Hol gaf gisteren tijdens de vergadering ook aan dat er geen uitstel wenselijk is, omdat het plan dan teruggetrokken wordt en er een nieuwe procedure moet worden opgestart. Het bouwen van woningbouw heeft prioriteit.

De motie werd niet aangenomen, omdat er niet voldoende tijd was door de avondklok. Na een felle discussie moest er toch worden gestemd en vlak voor 20.30 uur stemden CDA, VVD, GBO en GroenLinks voor het plan zoals deze nu is. Daarmee was er een meerderheid tegen de motie en kan het bouwplan doorgaan, echter zonder een sport- en activiteitenplan in het hart van Heteren.

Link naar video

Wil je de vergadering zelf bekijken, klik op deze linkĀ http://player.companywebcast.com/gemeenteoverbetuwe/20210126_1/nl/Player Het onderwerp komt ter sprake vanaf 2.01.10 tot 2.34.31 uur.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen