Voorstelrondje: Stichting Peutercentra Overbetuwe

Foto: Kaelie Nielsen via Pixabay

Overbetuwe Beweegt werkt samen met diverse organisaties. Een van de partners van Overbetuwe Beweegt is Stichting Peutercentra Overbetuwe (SPO). Kanjers die voor onze jongste inwoners zorgen.

Sinds de start van Overbetuwe Beweegt is SPO betrokken als partner onder het motto : “Vroeg beginnen!” Spelen en bewegen zijn belangrijk en gezond, dat wil Overbetuwe Beweegt vroeg stimuleren. Het helpt om vaardigheden te ontwikkelen waar je de rest van je leven plezier van hebt. Hun advies: bied elk dagdeel beweegactiviteiten aan die de peuters uitdagen.

Samen bewegen

“Peuters bewegen bij Stichting Peutercentra Overbetuwe: dat is leuk en gezond!”

Een pedagogisch medewerker en de leidinggevende van Stichting Peutercentra Overbetuwe zijn betrokken bij Overbetuwe Beweegt. Samen zoeken zij naar kansen om meer te bewegen met peuters en met de mensen om ons heen. Zo wordt er bijvoorbeeld deelgenomen aan de Nationale Sportweek en de Koningsspelen en wordt er samenwerking gezocht met instellingen voor ouderen om samen te bewegen met jong en oud.

Alle pedagogisch medewerkers van Stichting Peutercentra Overbetuwe zijn zich de afgelopen jaren bewust geworden van het belang van veel bewegen met de peuters en de wijze waarop ze dat aanbieden. Het is belangrijk steeds nieuwe uitdagingen te bieden aan kinderen zodat ze kunnen groeien en leren. De taak van de professional speelt daarbij een cruciale rol.

Stichting Peutercentra Overbetuwe

Stichting Peutercentra Overbetuwe (SPO) verzorgt op 13 locaties in gemeente Overbetuwe peuterspeelzaalwerk voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De peuterspeelzalen bevinden zich in Driel, Elst, Herveld, Heteren, Oosterhout, Randwijk, Valburg en Zetten. In totaal bezoeken elke dag meer dan 350 peuters onze peuterspeelzalen om te spelen, te leren, te ontdekken en te ontwikkelen in een uitnodigende en veilige omgeving.

Bron: Overbetuwe Beweegt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen