Schenkingen zorgen voor voorbestaan van historische Molen de Vink

Molen de Vink in Herveld
Foto: Overbetuwe Nieuws

HERVELD- Molen de Vink is afhankelijk van schenkingen om te blijven bestaan. Zo kan je Vrienden van de Molen de Vink worden zodat je met een jaarlijkse bijdrage de molen ondersteunt.

Maar ook donaties van particulieren, bedrijven of stichtingen zijn meer dan welkom. Het bestuur van de molen liet weten blij te zijn met een flinke schenking van Stichting Het Kruispunt. Een grote gift van een particulier uit Herveld, die de molen een warm hart toedraagt en een mooi bedrag van het bedrijf ACSI die afgelopen jaar werden gegeven. Tel daarbij de bijdragen van bijna 50 Vrienden van de Molen op en de financiƫle toekomst van de molen ziet er weer een stuk beter uit.

Subsidies en donaties

De molen is afhankelijk van subsidies van het rijk, Provincie Gelderland, gemeente Overbetuwe. Met de schenkingen help je om de molen in Herveld in goede staat te houden. Daarvoor is het bestuur de gulle gevers erg dankbaar. In het voorjaar zal er weer verder worden gegaan met het onderhoud. Wil jij de molen in Herveld behouden? Wordt dan vriend van de molen! Geef je op bij Molen de Vink!

Molen de Vink

Molen de Vink is een unieke standerdmolen daterend uit het jaar 1722. Als enige in de regio is de molen nog in originele staat.

Zijn naam heeft de molen bij de restauratie van 1969 gekregen naar de molenaarsfamilie die de molen vele generaties in bezit heeft gehad vanaf 1860. Op 3 januari 2012 is de molen in eigendom gekomen van de Stichting Molen de Vink en nu is de molen van alle inwoners van Herveld en Andelst.

Bron: Dorpskrant Herveld Andelst

Dossier:
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden