Rik van den Dam wordt nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks Overbetuwe

De nieuwe fractievoorzitter: Rik van den Dam
Foto: Ronja Meijer

De fractie van GroenLinks Overbetuwe heeft Rik van den Dam gekozen als nieuwe fractievoorzitter. Van den Dam neemt per 1 april de rol van fractievoorzitter over. 

Van den Dam volgt de huidige fractievoorzitter Hanno Krijgsman op, die na 7 jaar in de raad zijn taken overdraagt.

Nieuwe voorman

Met Van den Dam (34) krijgt GroenLinks Overbetuwe een nieuwe voorman die de fractie de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in zal leiden. Van den Dam is een geboren en getogen Overbetuwenaar. Opgegroeid in Driel en inmiddels al enkele jaren woonachtig in Zetten, samen met zijn vrouw en hun katten. Van den Dam zit sinds 2018 in de gemeenteraad en was eerder al burgerraadslid; daarnaast is hij campagneleider. Van den Dam:

“Hanno Krijgsman is al jaren fractievoorzitter en heeft dat op een geweldige manier gedaan. Onder zijn leiding is GroenLinks verdubbeld in zetelaantal en hebben we veel van onze idealen gerealiseerd. Ik krijg dus een paar grote schoenen te vullen, maar heb er zin in om die uitdaging aan te gaan.” 

Terug treden Hanno Krijgsman

Hanno Krijgsman treedt na ruim 7 jaar in de raad terug. Hij stopt per 1 april als fractievoorzitter en per 1 juli als raadslid.  Krijgsman: “Het was geen gemakkelijk besluit, maar ik ga een nieuwe functie als teamleider bekleden op de school waar ik al langer docent maatschappijleer ben. Deze nieuwe functie biedt me de mogelijkheid om mijn idealen in de praktijk vorm te geven: zorgen voor goed en inspirerend onderwijs en het bevorderen van gelijke kansen. Helaas zitten er maar 24 uur in een dag, dus ik moest keuzes maken.”

Door het vertrek van Krijgsman komt ook een van de vier zetels van GroenLinks Overbetuwe vrij. Huidig burgerraadslid Jan Harm Roseboom zal deze plaats vanaf 1 juli innemen.

♦♦♦

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden