Huiskamer van Heteren voorbereidingen in volle gang

Toekomst: Peperbus koffie drinken op het Huiskamer terrasje
Foto: Free-Photos via Pixabay

Heteren- De Huiskamer van Heteren is tot dusver nog als concept, een plan waar nog hard aan wordt gewekt. Ideeën zijn er voldoende!

Door de coronamaatregelen loopt de uitvoering een flinke vertraging op. Het is nog een flinke klus om te zorgen dat het haalbaar wordt. Hopelijk is het mogelijk om eind april een echte bijeenkomst te houden. Tot dusver gaan deze digitaal.

De invulling

De binnenhuisarchitect is aan de laatste invullingen/inkleuringen bezig en het wordt prachtig!! De Huiskamer krijgt een open structuur met een centrale koffie/drank bar in het midden. Daar omheen zijn tafels met stoelen geplaatst en er komt een grote tafel te staan. De geschiedenis komt terug in de inrichting. Zo’n vijftien organisaties hebben laten weten dat ze gebruik willen maken van de Huiskamer.

Een van de basisvoorzieningen is een eigentijdse bibliotheek. Daarnaast is het plan voor een prikpoli erbij te houden. Iedere invulling heeft een verhaal. Zoals een kleine kaart van gerechten met alleen lokale producten. Er is gezocht naar een koffiebonenbrander voor de Peperbus-koffie. Er komt een streekproductenhoek, een dorpsservicepunt met veel informatie. Zelfs de gemeente is bezig met een mooi intern proces bezig om met een doordacht integraal plan in te kunnen voegen.

Iedereen is welkom

De ruimte is multifunctioneel met een kleine Huiskamer terrasje. De Huiskamer wordt een plek waar mensen voor allerlei gelegenheden samen komen; gezelligheid, vergaderingen, feestjes, bijeenkomsten, het opzoeken van informatie en meer. Kortom iedereen is welkom! Zonder de mensen die het straks mogelijk maken zal er geen Huiskamer kunnen bestaan. Naast de professionals zijn er vrijwilligers en mensen met talent die hun bijdrage gaan leveren. De Huiskamer speelt een centrale rol in het levendige hart van Heteren.

Provincie en gemeente Overbetuwe

In april heeft de dorpsraad een gesprek met de gedeputeerde van de Provincie. Als de Provincie en de gemeente Overbetuwe een dorpendeal  gaan sluiten voor Heteren dan is er een goede  basis voor de kosten van inrichting en eerste twee jaar. Na afspraken met de provincie gaan ze verder met andere fondsen.  Dit doen we samen met de stichting Hart van Heteren die zich inzet voor de activiteiten, de ondernemers  (en de inrichting) op het dorpsplein.

Bron: HeterenSociaal

♦♦♦

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden