Nieuwe Wanmolen als multifunctioneel centrum komt er definitief

De oude Wanmolen is aan vervanging toe
Foto: Overbetuwe Nieuws

Zetten – De nieuwe Wanmolen in Zetten komt er definitief. De gemeenteraad is unaniem akkoord gegaan met de nieuwbouw. Lange tijd leek het plan af te stevenen op twee zaaldelen. Maar na gezamenlijke inzet van de sportclubs is toch gekozen voor drie zaaldelen.

De volleybalvereniging Xanthos, Gymnastiekvereniging Excelsior en Badmintonverenging BC Zetten zijn opgelucht! Het was van groot belang dat het huidige aantal van drie zaaldelen gehandhaafd bleef. Grootschalige evenementen worden als vanouds in de grote zaal worden gehouden.

Multifunctioneel

De zorg speelt een belangrijke rol in het nieuwe gebouw. De huisartsen willen graag een plek in het nieuwe multifunctioneel centrum krijgen, net als de fysiotherapie en de apotheek. Zo kunnen zee dichtbij zorg op maat leveren. Mogelijk sluiten andere zorgaanbieders zich er nog bij aan, zoals het consultatiebureau. De bibliotheek zal zeker een onderdeel van de nieuwe Wanmolen vormen. Daarnaast zullen er ruimtes komen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Zalencentrum de Wanmolen in Zetten wordt vervangen door een nieuw gebouw. De nieuwbouw wordt kleiner dan de huidige Wanmolen: de Wanmolen Light. De nieuwe Wanmolen moet zo goed mogelijk passen bij de wensen die er zijn in het dorp. De komende periode zal er nog aandacht moeten worden gegeven aan het beheer en exploitatie van de Wanmolen. Daar is tot dusver nog niet veel duidelijkheid over.

Bron: Inzet

♦♦♦

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden