Odensehuis Overbetuwe moet nog wachten met proeverij in Hemmen

Odensehuis in Overbetuwe moet nog even wachten met proeverij
Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Hemmen – Als het geheugen gaat haperen en het gewone leven steeds meer moeite kost, dan is het fijn om mensen te ontmoeten die dat begrijpen. Het Odensehuis is zo’n ontmoetingsplek. Lotgenoten en vrijwilligers organiseren met elkaar activiteiten die bij jou passen. Het is er veilig en gezellig.

In de gemeente Overbetuwe zou het Odensehuis vanaf vrijdag 9 april starten op proef in Hemmen. Helaas kan dit niet doorgaan i.v.m. de coronamaatregelen! Het Odensehuis vindt nog wel steeds plaats in Doorwerth. 

Doorwerth

Als je te maken krijgt met een haperend geheugen wordt het leven anders, voor jezelf en voor jouw  naasten. Meestal gaan de veranderingen heel  geleidelijk. Je wilt zo lang mogelijk jouw eigen leven leiden en op  een prettige manier aan de samenleving  deelnemen. Juist daarom is het fijn om anderen in  dezelfde situatie te ontmoeten en zinvol bezig te  zijn. Dat kan in het Odensehuis. Niet ver van gemeente Overbetuwe is in 2018  Odensehuis Doorwerth gestart, een locatie in  huiskamersfeer voor mensen met een haperend  geheugen.

Al snel bleek het huis te voorzien in een behoefte  binnen de dorpen die tot de gemeente Renkum behoren. Het Odensehuis is dinsdag, woensdag en  vrijdag geopend in de ochtend en vanaf half april  ook op dinsdagmiddag. Langzaamaan breiden het  aantal dagdelen uit, daarmee de toename in belangstelling volgend.

Overbetuwe

Binnen de gemeente Overbetuwe is er ook behoefte aan een Odensehuis, zo’n  locatie in huiskamersfeer. Je bent natuurlijk van harte welkom in Doorwerth, maar hoe mooi zou het niet zijn  wanneer er ook in de Overbetuwe een huis komt! In het Odensehuis kun jeu terecht voor informatie, ontmoeting, ontspanning en activiteiten die  aansluiten bij jouw interesses en mogelijkheden, niets moet en alles mag. Jij bepaalt zoveel mogelijk zelf wat je wilt doen. Zo kun je bijvoorbeeld schilderen, schaken, fotograferen, lezen, muziek maken, naar kunst kijken, aan een gespreksgroep deelnemen, bewegen met  tai-chi of een wandeling maken.

Proeverij in Hemmen geannuleerd

Odensehuis Doorwerth wil samen met Annet Fleer van DemenZie gedurende tien weken een ‘proeverij’  starten in Hemmen. Dankzij de actie ‘Overbetuwe  doet’ van vorig jaar, kan deze proeverij gratis worden aangeboden. Wanneer er daadwerkelijk behoefte blijkt  te zijn aan zo’n huis, dan wordt een dependance van Odensehuis Doorwerth starten in Overbetuwe; ‘Odensehuis Overbetuwe’. Zodra het mogelijk is zal er een proeverij zijn in het Dorpshuis ‘De oude school’ in Hemmen.

Bron: Alzheimer Café

Lees ook: Odensehuis voor ontmoeting en activiteiten voor mensen met een haperend geheugen

♦♦♦

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden