Dinsdag meer duidelijk of er versoepeld gaat worden, of juist niet. Het OMT heeft grote zorgen

Blijven de terrassen ook na 21 april leeg?
Foto: Mabel Amber via Pixabay

Een deel van het kabinet komt vandaag in het Catshuis bijeen om met onder anderen RIVM-baas Jaap van Dissel te praten over de corona-aanpak. Komende dinsdag is de volgende persconferentie.

Volgens ingewijden liggen er versoepelingen op tafel, maar vanuit het Outbreak Management Team (OMT) klinken zorgen dat die te vroeg komen omdat de druk op de zorg toeneemt.

Terrassen heropenen, avondklok opheffen?

Deze week kwam naar buiten dat het kabinet per 21 april de terrassen wil heropenen en de avondklok wil opheffen, als de cijfers het toelaten. Het kabinet wil daarnaast dat studenten in het hoger onderwijs weer fysiek naar college kunnen. Zij moeten dan vooraf getest worden en zich houden aan de coronaregels, zoals het houden van 1,5 meter afstand.

Ook voor winkels wordt wellicht meer mogelijk, maar ingewijden twijfelden eerder of die versoepeling de eindstreep haalt. Zij wezen er ook op dat winkels nu al op afspraak klanten mogen ontvangen, of spullen kunnen laten afhalen.

Samenleving heropenen

Dinsdag geven demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge weer een persconferentie. Zij zullen dan een plan ontvouwen om stapsgewijs de samenleving te heropenen. De Jonge waarschuwde vrijdag in het RTL-programma BEAU voor al te veel optimisme. Hij wilde niet op de besluitvorming van dinsdag vooruitlopen.

“Maar ik wil wel toevoegen dat we geen domme dingen gaan doen voor de zorg.”

♦♦♦

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden