Wethouder Dimitri Horsthuis legt herdenkingskrans bij Bevrijdingsmonument Zetten

Wethouder Dimitri legt een herdenkingskrans
Foto: Overbetuwe Nieuws

Zetten – Wethouder Dimitri Horsthuis kwam een herdenkingskrans bij het Bevrijdingsmonument leggen. De zon kwam net op tijd tevoorschijn voor de officiële ceremonie. Alles was voorbereid op het Wilhelminaplein. De speakers zaten ingepakt zodat ze tegen een buitje regen konden. Gelukkig bleef het tijdens de ceremonie droog.

De Nationale Dodenherdenking, Nationale Herdenking of Dodenherdenking vindt jaarlijks in Nederland plaats op 4 mei, met onder andere twee minuten stilte om 20.00 uur.

Ceremonie

Na de twee minuten stilte klonken de tompetklanken, waarna de herdenkingskrans bij het Bevrijdingsmonument Zetten werd gelegd. Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder hield dezelfde toespraak als de burgemeester met het waargebeurde verhaal van leven in de oorlog van Joke Hoogendoorn-Nab uit Oosterhout. Het aanwezige publiek stond op eerbiedige afstand en het verkeer werd omgeleid. De wind dreigde nog even roet in het eten te gooien door de kransen te laten omvallen. Daar wist de wethouder wel raad mee en prikte een van de poten vastberaden de grond in.

Bekijk hieronder de video van deze ceremonie

Lees ook: 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen