Motie: GroenLinks wil woonerven als standaard voor woonwijken

GroenLinks dient een motie in voor lagere snelheid woonwijken
Foto: Wikipedia Public Domein

Elst – Hanno Krijgsman, raadslid van GroenLinks Overbetuwe, dient op 22 juni aanstaande zijn laatste motie in.  Het zal zijn laatste raadsvergadering zijn, omdat Hanno per 1 juli 2021 het stokje overdraag aan Jan Harm Roseboom.

De motie gaat over de focus inrichting woonwijken van doorstroming naar verblijf. Veiligheid is voor GroenLinks een belangrijk speerpunt.

Woonwijk moet woonerf worden

De inrichting van woonwijken in Overbetuwe is teveel gericht op doorstroming van autoverkeer, waardoor kinderen niet veilig kunnen spelen en fietsers en voetgangers in de knel komen. Uit onderzoek blijkt dat 30 km/h geen veilige snelheid voor woonwijken is en dat deze naar 15 km/h zou moeten. Op die manier verdwijnt het verschil in snelheid tussen fietsers en auto’s en minimaliseert de kans op dodelijke ongelukken met kinderen en voetgangers. De extra reistijd van deze ingreep is verwaarloosbaar.

Daarom pleit GroenLinks voor het invoeren van woonerven in woonwijken. In een woonerf is de maximumsnelheid 15 km/h, staan kinderen, voetgangers en fietsers centraal en is de auto te gast. Om dit te bereiken dient GroenLinks samen met PvdA dinsdag 22 juni bijgevoegde motie in.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden