Stichting Barigan Village bouwt drinkwatertoren in Gambia

Herveld – Stichting Barigan Gambia heeft als doel om het dorp Bagiran Village te gaan helpen, zodat de inwoners en met name de kinderen een betere toekomst krijgen.

In april hebben ze het bedrag voor de waterdrinktoren bij elkaar gekregen en kon de start van de bouw beginnen.

“We mogen met trots en dankbaarheid mededelen dat het bedrag voor de drinkwatertoren is behaald. Mede dankzij al de sponsors, donaties en diverse acties is het gelukt.”

laten ze op hun Facebookpagina weten.

drinkwatertorenAanwinst voor het dorp

De stichting is trots dat de drinkwatertoren zo snel is gebouwd. Dit was veel eerder dan verwacht of gepland, vooral door de coronaperiode waarin er niet mocht worden gereisd. Veel werk is met de hand gedaan. Een stuk grond is ontgonnen om plaats te maken. Daarna werd een diep gat gegraven om bij het grondwater te komen. Pijpen en slangen leveren het water in het reservoir, met een pomp die op zonne-energie werkt.. Het water wordt gefilterd en is geschikt voor vers drinkwater. Vanuit de drinkwater toren zijn er twee taps die ze kunnen gebruiken voor water. Een grote stap richting een zelfvoorzienend dorp.

BariganLoten verkoop voor klaslokaal

De stichting staat niet stil. Hun volgende plan is om een derde klaslokaal inclusief meubilair te realiseren. Daarvoor verkopen ze loten. De hoofdprijs is een helikoptervlucht voor twee personen. Nog niet alle loten zijn verkocht.

Naast de helikoptervlucht zijn er nog veel meer andere prijzen. Met dank aan Ellie Meeuwisz Assurantiekantoor, RVE montage en Yarden & van Leest die dit alles mogelijk hebben gemaakt. Loten kosten €1,- per stuk en zullen geheel coronaproef worden bezorgd.

Wil je een gokje wagen en kans maken op een van de mooie prijzen geschonken door diverse ondernemers uit de regio? Stuur een mailtje naar [email protected] of bel met Miranda Janssen (telefoonnr. 06-14611045) of met Eef van de Vooren (telefoonnr. 06-17158997). Zo kunnen ze in Gambia binnenkort starten met het derde leslokaal in Bagiran Village.

BariganDonateurs altijd welkom

Wil je de stichting steunen, dan kun je altijd doneren of donateur worden. Ook sponsors zijn altijd welkom. Voor meer informatie kun je contact opnemen, ’s avonds na 18.00 uur of in het weekend, met Miranda Janssen (telefoonnr. 06-14611045) of met Eef van de Vooren (telefoonnr. 06-17158997).

Lees ook: Stichting Bagiran Gambia wil drinkwatertoren realiseren

Bron: Dorpskrant Herveld Andelst

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen