Burgemeester en wethouder nemen een kijkje bij nieuwe vaccinatielocatie De Helster

Burgemeester en wethouder bij vaccinatielocatie De Helster
Burgemeester en wethouder bij vaccinatielocatie De Helster
Foto: Gemeente Overbetuwe

Elst – Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos bracht vandaag samen met wethouder Rob Engels een bezoek aan de vaccinatielocatie van de GGD in sportcentrum De Helster.

Daar zagen ze dat vooral jongeren zich deze ochtend meldden voor hun vaccinatie.

Goed bereikbaar 

Inwoners uit Overbetuwe en uit de regio kunnen sinds 21 juni voor een vaccinatie terecht in De Helster. De sportcentrum is goed bereikbaar per fiets, openbaar vervoer of de auto. Inmiddels kan iedereen die geboren is voor 1 juli 2009 een afspraak maken via Coronavaccinatie afspraak. Jongeren tot 16 jaar besluiten samen met hun ouders of zij een vaccinatie willen.

Minder aansteken en minder gezondheidsschade

Jongeren worden zelf niet of nauwelijks ziek van corona. Maar in sommige gevallen kunnen zij er toch flink en lang last van hebben. Dat zegt de Gezondheidsraad. Ook hebben jongeren veel last van  maatregelen tegen corona, bijvoorbeeld door de sluiting van scholen en sportverenigingen. Door vaccinatie steken jongeren elkaar onderling minder vaak aan. Indien het aantal infecties in de winter weer oploopt, is de kans dat zij komend schooljaar in quarantaine moeten daarmee een stuk kleiner. Vaccinatie van jongeren helpt daarnaast ook in de bestrijding van de pandemie.

Vanaf 16 jaar geen toestemming ouders nodig

Ben je 16 jaar of 17 jaar? Dan mag je zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan beslis je samen met je ouders of verzorgers over vaccinatie. Jij en je ouders kunnen je op allerlei manieren goed laten informeren voordat jullie een keuze maken. Ben je het niet eens met je ouders? Dan is jouw mening doorslaggevend als je goed weet waar vaccinatie over gaat. Meer informatie vind je op Vaccinaties Jongeren.

GGD Gelderland Midden

GGD Gelderland Midden is op 21 juni gestart met de nieuwe vaccinatielocatie in Elst. De GGD wil de vaccinatielocaties zo verspreid mogelijk in het gebied om iedereen de mogelijkheid te geven om dichtbij huis zich te laten vaccineren. Woordvoeder GGD Gelderland-Midden Adriënne Spijker roept de iedereen, met name jongeren, op om zich te laten vaccineren. Als je vandaag belt dan kan je vaak al de volgende dag al terecht bij een van de vaccinatielocaties.

https://www.linkedin.com/posts/pardoen_voorlichtingsfilmpje-voor-jongeren-over-het-activity-6820036604816609280-fWF2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen