Hoogstamfruitbomen; wordt adoptant en behoud het authentieke Betuwe landschap

Adopteer ook een van de hoogstamfruitbomen
Foto: Overbetuwe Nieuws

Hemmen – Op Landgoed Heerlijkheid Hemmen zijn begin van de jaren 2000 een ruime hoeveelheid fruitbomen aangeplant. Niet zomaar bomen maar echte hoogstamfruitbomen met voornamelijk oude appelrassen die de meesten van ons niet meer kennen zoals de Notarisappel en de Groninger Kroon. Deze appels liggen ook niet meer in de winkels.

Voor slechts 50 euro per jaar adopteer je een appelboom. Deze fruitboom mag je ook aan iemand anders cadeau doen. Je kunt een voorkeur opgeven voor een bepaald appelras. Wat dacht je van heerlijke Topaz-appelsof een appeltaart van de Rode Boskoop? Tijdens het plukseizoen mag je zelf de vruchten komen plukken.

Hoogstamboom

Als adoptant van een van de hoogstamfruitbomen ontvang je het oogstrecht van jouw eigen boom. Je mag kiezen uit verschillende klassieke appelrassen. Geniet van de smaak van (h)eerlijk biologisch fruit. Je krijgt toegang tot de fruitboomgaarden, de jaarlijkse bloesempicknick en de oogstdagen in het najaar. Je wordt op de hoogte gehouden met de nieuwsbrief die je twee keer per jaar ontvangt. Bovendien draag je bij aan het behoud van het authentieke Betuwe landschap.

Pluk ieder najaar de vruchten van jouw eigen boom van oude hoogstamrassen. Met ladders hoog de boom in, samen met anderen. Geniet van je eigen fruit en beleef zo het platteland. Kijk voor meer informatie en aanmelden op Hoogstamfruit Hemmen.

♦♦♦

 

Dossier:
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden