Zeeman gestart met tweedehandskleding inzamelen en verkopen

Foto: Artem Beliaikin on Unsplash

Zeeman is begonnen met tweedehandskleding inzamelen en verkopen. Helaas is dat nog niet in elk filiaal mogelijk. De dichtstbijzijnde Zeeman winkel die meedoet is in Nijmegen, Sint Jacobslaan 137.

In Nederland verzamelen we van alles maar kleding beland vaak nog in de vuilnisbak. Winkelketen Zeeman wil daar iets aan doen door gebruikte kleding in hun winkels in te zamelen. Het is nu nog een proef in 6 Zeeman winkels. Hopelijk kan je straks in meer Zeeman winkels gebruikte kleding inleveren en goede tweedehands kleding kopen. Zoals bij het filiaal in Zetten.

Circulair

De productie van kleding en textiel heeft een grote impact op het milieu en de maatschappij. In 2018 werd er per inwoner 17,7 kg textiel weggedaan. Meer dan de helft verdwijnt in het restafval waardoor recycling of hergebruik niet meer kan. Door kleding en textiel in de Zeeman winkels in te zamelen, scheiden ze het textiel van het restafval en kan het hergebruikt of gerecycled worden. Het inzamelen en sorteren wordt gedaan door Het Goed. Met het nieuwe resale assortiment draagt Zeeman bij aan circulariteit. De tweedehands markt groeit enorm, ook via online platforms.

Met Het Goed krijgt je gebruikte kleding een tweede leven

Heb je thuis kleding die je niet meer mooi vindt of niet meer past? Lever het in een gesloten zak in bij een van de deelnemende winkels. Alles wat wordt ingezameld wordt gedoneerd aan Het Goed. Kleding van goede kwaliteit die nog prima een ronde mee kan, en krijgt op die manier een tweede kans. En wat niet meer goed of mooi genoeg is, wordt gerecycled. Daar wordt dan weer iets nieuws van gemaakt.

Het textiel wordt door Het Goed gesorteerd. Het Goed is een sociale onderneming met 27 kringloopwarenhuizen in Nederland. Het Goed sorteert en prijst de kleding en verdeelt het onder hun warenhuizen of verkoopt het aan andere partijen, zoals Zeeman. Textiel dat niet meer geschikt is om hergebruikt te worden, wordt gerecycled.

Tweedehands kleding van goede kwaliteit

In alle winkels waar je kleding kunt inleveren heeft Zeeman nu ook een leuk resale aanbod. Dit is tweedehands baby-, kinder- en dameskleding van allerlei merken van goede kwaliteit. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor mensen. Want door het inzamelen en sorteren hebben honderden mensen in Nederland een baan bij Het Goed.

Meer informatie over de resale en in welke winkels je hiervoor terecht kunt kan je vinden op Zeeman.

Bron: zeeman

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen