The Colorfield Performance 2021 is nog tot 30 september te bezoeken

Elst – De kleurrijke schilderdoeken zijn vanaf de parkeerplaats van Park Lingezegen te zien. The Colorfield Performance is een begrip aan het worden in de beeldende kunst. De 524 panelen zijn tot 30 oktober van dit jaar te bekijken.

Het gaat hier om een groot Land-Art project, waarin monumentaal vormgever en beeldend kunstenaar Dirk Hakze samenwerkt met andere kunstenaars. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien tot één grote kleurrijke eenheid.

Afwisselend

Bij The Colorfield Performance kan je de schilderijen van 450 kunstenaars bewonderen. Van realistische tot abstracte schilderkunst, voor elk wat wils, waarbij de individuele kunstenaar wel herkenbaar blijft. Iedere kunstenaar kan onder de eigen condities en inzichten ter plaatse een kunstwerk maken, waarin vorm, kleur en tijd de bindende factoren zijn. Het moet wel binnen een dag klaar zijn.

Rij na rij staan de schilderijen opgesteld. Je kunt er heerlijk tussendoor wandelen om de diversiteit te bewonderen. Achterop de doeken staat vaak meer informatie over de afbeelding en bij sommige is een QR-code te scannen. Daarbij kom je op de video waar de kunstenaar meer verteld over zijn schilderij. Je kunt zelf ook op eigen houtje je gang gaan. Als je geluk hebt dan kom je nog een paar artiesten tegen die bezig zijn aan hun schilderij. Maak eens een praatje en kom meer te weten over de kunstenaar en zijn of haar schilderij.

Miriam Saric

Zaterdag 14 augustus was Miriam Saric aan het werk aan haar kleurrijke schilderij. Zij is in 1972 geboren in Heidelberg in Duitsland. Opgegroeid in in Stuttgart en sinds 2008 woonachtig in Ravensburg. Miriam is schilderkunstenares en docente en heeft talrijke exposities van haar werk in binnen- en buitenland gehouden. Het doek waaraan ze werkte bevatte een van haar kenmerkende abstracte kunst van kleurige vlakken. Met laagjes van verschillende kleuren en de combinatie van koude en warme tinten zorgt ze voor diepte in haar schilderij. Haar schilderij is, net als alle andere kunstwerken te koop.

Tot 30 oktober 

De kunstenaars kunnen tot 1 september nog terecht, want daarna is het gehele kunstwerk klaar. Vanuit de uitkijkpost heb je een prachtig uitzicht en kun je de kleuren onder invloed van het licht zien interfereren, dus elkaar beïnvloeden. Zeker als de zon schijnt spatten de kleuren van de doeken af en is het een prachtig gezicht.

Bekijk onze video met onder andere de dronebeelden van Rene Verhoeven van The Colorfield Performance. Meer droneopnames van Rene zijn te vinden op Beelden uit de Lucht.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen