Leerzame en inspirerende activiteiten in de bieb

Kom ook naar de bieb!
Kom ook naar de bieb!
Foto: OBGZ

Elst – Vanaf september bieden de bibliotheken in Overbetuwe weer ruimte aan leerzame en inspirerende activiteiten. Lijkt het je leuk om beter te leren schrijven tijdens een Schrijfkring? Andere mensen te ontmoeten en verhalen uit te wisselen? Of samen met je kinderen op bezoek te gaan bij voorleeshond Noa?

Het programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid zit dit seizoen weer boordevol leerzame lezingen, workshops, cursussen en kindercolleges. De bieb wil hiermee de blik van haar bezoekers verruimen, persoonlijke groei stimuleren en toegang geven tot een schat aan kennis. Als openbare huiskamer is de bibliotheek dé plek om andere mensen te ontmoeten, je te verwonderen en te laten inspireren. Ook in de bibliotheken in Overbetuwe is weer van alles te doen.

Schrijfkring voor beginners

Altijd al eens een kort gedicht, waargebeurd verhaal of sprookje willen schrijven? Dan is dit je kans. Tijdens de Schrijfkring voor beginners maken de deelnemers een korte schrijfopdracht, bespreken een schrijftechniek en lezen elkaar de thuiswerkopdracht voor. Iets voor jou? De groep begint op vrijdag 24 september van 9.45 tot 12.15 uur. De groep komt om de twee weken bij elkaar en deelname kost 75 euro.

Vertel elkaar de mooiste verhalen

Lijkt het je fijn om in de bieb andere mensen te ontmoeten en verhalen uit te wisselen? Bijvoorbeeld verhalen over vroeger, verhalen uit de buurt of verhalen over een specifiek thema. Dit kan vanaf 6 oktober elke eerste woensdag van de maand tijdens de ‘Vertel eens’-ochtend in Bibliotheek Elst (Europaplein 1). Tussen 10.00 en 11.30 uur ben je van harte welkom. Alleen luisteren mag natuurlijk ook. De bieb zorgt voor koffie en thee. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Voorleeshond en Boekenbende

Ook voor kinderen is de bieb een fijne plek. Op woensdag 22 september tussen 15.00 en 16.00 uur is voorleeshond Noa met zijn baasje Paulien te gast in Bibliotheek Elst. Hij vindt het erg leuk als kinderen hem voorlezen. Het maakt niet uit hoe goed of uit welk boek. Ben je tien jaar of ouder en lijkt het je leuk om samen met andere kinderen boeken te lezen en (digitale) opdrachten te doen? Sluit je dan aan bij de Boekenbende. Op vrijdag 24 september van 15.30 tot 16.00 uur is er een snuffelbijeenkomst in Bibliotheek Elst. Dan kun je bekijken of de Boekenbende iets voor jou is.

Leerzame en inspirerende activiteiten

Kijk voor meer informatie, kaartverkoop en het hele programma op Bibliotheek Gelderland Zuid. Of haal het kleurrijke BIEBblad (jeugd) en de inspiratiebrochure BiebZINnig (volwassenen) in de bibliotheek.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen