Dorpskerk Zetten te bezichtigen tijdens Open Monumentendag

Foto: H.Vervoorn
Foto: H.Vervoorn
Foto:

Zetten – Heb altijd al eens een kijkje willen nemen in de dorpskerk te Zetten? Op zaterdag 11 september ben je hartelijk welkom is dit monumentale gebouw van 10.00 tot 16.00 uur aan Kerkstraat 10 te Zetten.

Rond 11 uur, 13 uur en 15 uur wordt het orgel bespeeld. ’s Morgens is er op het kerkplein ook een  rommelmarkt. Deze dag is er ook een springkussen voor de kinderen.

Historische kerk

De kerk is van oorsprong een gotische kerk, waarvan na de vernieuwing in 1912 de volgende onderdelen bewaard zijn gebleven: het door kruisribgewelven overkluisde, driezijdig gesloten 15e eeuwse koor (ommetseld in 1912) en de toren. De toren stamt uit de 14e eeuw met een koepelgewelf over de benedenverdieping. Deze toren is één van de oudste gebouwen in Zetten. Er is een mechanisch torenuurwerk, dat later is voorzien van elektrische opwinding.

In de kerk staat een monumentaal orgel. Dit is in 1871 door de firma Van Puffelen gebouwd. Het orgel had oorspronkelijk een manuaal en is in 1976 gerestaureerd en uitgebreid met een tweede klavier en een nieuwe kas in de stijl van C.F.A. Naber.

Op zondag het Woord van God

Iedere zondag zijn er samenkomsten rondom het Woord van God om te horen van genade en verlossing door het geloof in Jezus Christus. Zie ook Hervormd Zetten-Andelst. Deze diensten beginnen om 10.00 uur en 18.30 uur. Je bent meer dan welkom! Meer weten, neem dan contact op met Herald en Nicolet Vervoorn op telefoonnummer 0488-750 742.

♦♦♦

Cookieinstellingen