Zekerheid op je sportieve fiets; volg clinic bij Start2Bike

Sportieve fietsers
Foto: WTC de Betuwe

Heteren – De sportieve fiets is met corona weer populairder geworden. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets.

Vanaf 25 september 2021 biedt fietsclub WTC de Betuwe in samenwerking met Fietswinkel Gelderland wederom een Start-2-Bike trainingsprogramma aan waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren instructeur kunnen werken aan hun basistechniek op de  mountainbike of de racefiets.

Het programma bestaat uit 4 clinics om het fietsen op een racefiets of mountainbike onder  begeleiding onder de knie te krijgen. De Inschrijving gaat via website Start2Bike, waar ook  meer informatie te vinden is. De start locatie zal Fietswinkel Gelderland in Heteren zijn.

Veilig fietsen

Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan, is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen en  bochtentechniek. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 11.000 sportieve fietsers op weg geholpen.

Ook voor mensen die nog nooit hebben gefietst is Start2Bike geschikt. De trainers begeleiden de  deelnemers op deskundige en laagdrempelige wijze. Mountainbikers zouden na 4 trainingen een  tocht van 25 km vol moeten kunnen houden. Racefietsers moeten aan het eind van Start2Bike een  tocht van 50 km kunnen fietsen.

De eerste training maak je kennis met elkaar en met de trainers. Je start vervolgens direct met de  eerste praktische oefeningen. De meeste deelnemers weten al hoe ze moeten schakelen, maar toch  zijn hier nog wat handige tips voor te geven. Als eerste komt het remmen aan bod. Remmen is een  kwestie van balans. Hoe je acteert in noodsituaties, bochten, beklimmingen en afdalingen, alles komt  tijdens de trainingen aan bod!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen