Ella van 7 vindt een musketkogel in de achtertuin

Ella met haar bijzondere vondsten
Ella met haar bijzondere vondsten
Foto: Ineke van Druten

Slijk-Ewijk – Ella van Druten was gisteren op bezoek bij opa en oma in Slijk-Ewijk. Daar deed ze een bijzondere vondst! Ze was er zo trots op dat ze oma vroeg of ze het de krant wilde vertellen.

Ella was eigenlijk op zoek naar spinnen, maar deed een bijzondere vondst. De grootouders van Ella wonen op een oude woongrond waar vaker oude scherven worden gevonden. Een kogel is toch weer wat anders.

Oma Ineke vertelt:

“Vanmiddag was Ella, onze kleindochter van zeven, buiten spinnen aan het zoeken. Tot ze ineens met een balletje naar binnen komt. Een zwaar dingetje. Kijk, lag op de grond bij de tuin. Opa bestudeert het en meet het op, 15 mm. Hij zoekt op internet. Inderdaad de afmeting voldoet aan een  musketkogel. Daarmee werd geschoten met een voorlader tussen de 16e en de 19e eeuw.”

“Ella is helemaal trots en vind het zo gaaf dat ze wil dat ik de krant bel. Dat vind ik ook, maar meer omdat zij zag dat het bijzonder was. Op de foto heeft Ella in haar andere hand een prachtig bewerkt scherfje wat ze ook in de groentetuin vond. Ook oud.”

Wil jij ook eens op onze site staan?

Heb jij ook iets leuks gedaan of wat bijzonders gevonden? Laat het ons dan weten! Stuur een email naar [email protected] of via Schrijf je mee.

♦♦♦

Dossier:
Cookieinstellingen