Activiteiten in september van Alzheimer Café Overbetuwe

Foto: Alzheimer Café Overbetuwe

Elst – Het Alzheimer Café is weer terug! Na een Covid-stop van anderhalf jaar gaat Alzheimer Café Overbetuwe weer open!

De medewerkers kijken ernaar uit om iedereen weer te mogen verwelkomen op elke tweede dinsdag van de maand in basisschool Stap voor Stap in Elst. In de maand september organiseren ze diverse activiteiten.

Activiteiten in september

Lezing 

Op dinsdag 14 september is het thema “Gezichten van dementie”. De gastspreker is Mw. dr. Chris Hilkens, geriater van het CWZ. Het Alzheimer Café wordt gehouden van 19.30 - 21.00 uur in de aula van basisschool Stap voor Stap, Kruisakkers 3, Elst.

In dit allereerste Alzheimer Café van het nieuwe seizoen zal geriater Chris Hilkens uitleggen wat dementie is en hoe het komt dat er zoveel verschillende vormen zijn. Na het verhaal van de geriater kunnen bezoekers vragen stellen en ervaringen uitwisselen. In verband met nog steeds geldende coronamaatregelen, hanteert het Alzheimer Café een maximum aantal bezoekers. Je moet zich daarom vooraf aanmelden.

Theatervoorstelling

Op maandag 20 september is er een (besloten) voorstelling in theater De KiK. Deze theatervoorstelling “Wie van de drie heeft dementie?” is mogelijk gemaakt door Overbetuwe Doet 2019. De voorstelling is van 20.00 - 21.00 uur bij theater De KiK, Dorpsstraat 39, Elst.

Na anderhalf jaar zonder activiteiten, pakken ze extra feestelijk uit met een lichtvoetige voorstelling over dementie door Theater Aan de Lijn. Eigenaar Ilse Roelofsen is een goede bekende in de wereld van dementie. Als acteur speelt zij regelmatig in filmpjes van Alzheimer  Nederland.

Over Wie van de drie heeft dementie: “Zus, zus en broer op leeftijd proberen te ontdekken wie van de drie dementie heeft. Ze doen met z’n drieën muziek- en geheugentesten. Het blijft in het ongewisse óf een van de drie dementie heeft en zo ja wie. Naast het onderwerp dementie gaat de voorstelling vooral over communicatie tussen de zussen en de broer. Ze gaan nog altijd met elkaar om als in hun kinderjaren. Een spel van macht, onmacht en verbondjes maken en toch om elkaar geven. Kortom een feest van herkenning.” 

Deze avond is speciaal bedoeld voor mensen die zelf (beginnende) dementie hebben en hun partner of mantelzorger. De toegang is gratis. Het Alzheimer Café wil graag zoveel mogelijk mensen met dementie verwelkomen. Daarom hanteren ze een maximum van twee toegangskaarten per persoon. Vooraf aanmelden is verplicht.

Filmmarathon

Op zaterdag 25 september houdt het Alzheimer Café een filmmarathon als afsluiting van de Alzheimermaand met vier films over dementie. Sponsor van deze activiteit is Bridgeclub Arnhem. De filmmarathon wordt gehouden van 11.00-22.00 uur in de aula van basisschool Stap voor Stap, Kruisakkers 3, Elst

Meer informatie

Wil je je aanmelden voor het Alzheimer Café van 14 september, kaarten reserveren voor de theatervoorstelling van 20 september of op de hoogte worden gehouden  van de filmmarathon van 25 september? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

♦♦♦

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen