Scheppen voor schoon water en help mee afval rondom het water op te ruimen

Scheppen voor schoon water
Foto: Anastasia Gepp via Pixabay

15.000 stuks afval opruimen: dat is het doel met Scheppen voor schoon water. De waterschappen zijn blij met elke Waterbaas die meehelpt. Doe jij ook mee?

De actie Scheppen voor schoon water is in samenwerking met World Cleanup Day. De Nederlandse waterschappen roepen mensen op om vanaf maandag te helpen afval op en rond wateren op te ruimen. De actie wordt georganiseerd in aanloop naar World Cleanup Day komende zaterdag, maar loopt daarna nog door tot en met 10 oktober.

Te veel afval in water

“Veel afval komt in het water terecht. Daar zijn we als waterschappen niet blij mee. Daarom steunen we het initiatief”

zegt een woordvoerster van de Unie van Waterschappen, doelend op World Cleanup Day op 18 september. Deze wordt jaarlijks georganiseerd door de Plastic Soup Foundation, een organisatie die zich inzet voor minder plastic zwerfafval.

De waterschappen roepen mensen op om niet alleen zwerfafval op te rapen, maar ook in de app Litterati bij te houden welk type en merk afval wordt gevonden en waar dit wordt gevonden. Dit biedt inzicht in de gebieden waar veel afval wordt gevonden en die extra aandacht vereisen, maar ook in het soort afval dat voorkomt.

♦♦♦

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen