Geniet samen van sporten en bewegen tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek

Ga je mee sporten?
Foto: Piqsels

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september 2021 om draait. Dat is ook hard nodig, want Nederlanders zijn sinds de coronacrisis minder fit en minder weerbaar geworden. We moeten allemaal weer gaan sporten.

Overbetuwe grijpt de Nationale Sportweek daarom aan om het nieuwe sportseizoen te openen met allerlei sportieve activiteiten en wil samen met de lokale sportaanbieders iedereen inspireren (weer) te gaan sporten en bewegen.

Ontdek wat sport met je doet  

Alle inwoners van Overbetuwe kunnen tijdens de Nationale Sportweek kennismaken met de sportaanbieders en hun activiteiten. Wethouder Sport Wijnte Hol:

“De Nationale Sportweek is een belangrijke week om sport en bewegen onder de aandacht te brengen. Overbetuwe Beweegt organiseert weer allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Alle inwoners van Overbetuwe kunnen gratis aan deze activiteiten meedoen. Als wethouder Sport geef ik graag het goede voorbeeld en doe ik zelf ook mee. Ik loop bijvoorbeeld elke dag een rondje hard in het kader van The Daily Mile.”

Doe mee! 

Hieronder een overzicht van de meeste activiteiten. Kijk voor het totale programma op Overbetuwe Beweegt. Zoek een leuke activiteit om mee te gaan sporten.

Vrijdag 17 september:

 • Opening Nationale Sportweek samen met de gemeente Nederbetuwe en Buren. Wethouder Wijnte Hol zal hardlopend de sportfakkel van het gemeentehuis in Elst naar station Hemmen brengen en het vuur doorgeven aan burgemeester Kottelenberg van Neder-Betuwe. De burgemeester geeft het vuur door aan wethouder Niko Wiendels van de gemeente Buren. Als laatste ontvangt Carina de  Rooij (rolstoelbasketballer) de fakkel en is de Nationale Sportweek daarmee officieel geopend.
 • Sportdebat bij groep 7/8 van de basisschool de Sunte Werfert.

Maandag 20 september :

 • The Daily Mile + clinics van TopSport Gelderland. Scholen die al hardlopend bezocht worden door wethouder Wijnte Hol: de Kameleon in Driel, Stap voor Stap in Elst, de Jacobusschool in Valburg en de Willibrordusschool in Herveld.

Dinsdag 21 september:

 • Wandelchallenge in Heteren, Flessestraat 54 (verzamelen om 19.00 uur voor de Bongerd). Voor iedereen die van wandelen houdt.

Woensdag 22 september:

 • Nationale Kraanwaterdag.
 • Opening kraanwatertap door wethouder Wijnte Hol op de Jacobusschool in Valburg.
 • Sportcafé voor alle sport- en beweegaanbieders van Overbetuwe. Wethouder Wijnte Hol is hierbij  aanwezig. Kijk op de website voor meer informatie over de avond en het aanmelden.
 • Wandelchallenge in Elst, Basilica 19, verzamelen aan de zijkant van Jumbo Westeraam om 19.00  uur. Voor iedereen die van wandelen houdt.

Donderdag 23 september:

 • Kick-off Sjors Sportief door wethouder Wijnte Hol; het boekje met alle activiteiten wordt onthuld en uitgedeeld op alle basisscholen.

Vrijdag 24 september:

Zaterdag 25 september:

 • Dansen met dansatelier Over de Linge van 10.15 uur tot 12.00 uur. Voor alle kinderen van 6 tot 16  jaar. Aanmelden via Sjors Sportief.
 • Instuif in Driel van 15.00 tot 17.00. Voor alle inwoners van Driel. Aanmelden kan via Gym Luctor et Emergo.

Week programma

 • Sportbus na schooldagen van 15:30 tot 16:30 uur (elke dag een andere locatie binnen Overbetuwe).
 • Gratis proeflessen bij Oranda Ryu voor alle leeftijden. Zie Overbetuwe Beweegt voor meer informatie.
 • Gratis proeflessen bij Bewust Fit en Gezond. Zie Overbetuwe Beweegt voor meer  informatie.

Sport doet iets met je

Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar ‘sport doet iets met je’. Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOC*NSF:

“Tijdens de Nationale Sportweek dagen we iedereen uit om te ontdekken wat  sport met je doet. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, is het extra  belangrijk om nu te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs  eigenlijk voor iedereen zijn. In september willen we zoveel mogelijk mensen helpen de weg (terug) naar de  sportclub te vinden.”

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Nationale Sportweek in Overbetuwe, kijk dan op Overbetuwe Beweegt  Wil je meer algemene informatie over de NOC*NSF Nationale Sportweek, kijk dan op deze website.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen